MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Wintertafereel voor terras en balkon

1933 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 

Wat is er nu mooier dan uitzicht op een terras of balkon met bloeiende planten die bedekt zijn met een dun laagje sneeuw. Met planten in potten en bakken creëer je een prachtig wintertafereel.

Bloeiende heide
Er zijn verschillende heidesoorten die ’s winters en in het vroege voorjaar uitbundig bloeien in allerlei tinten paars, roze en wit. Erica x darleyensis bijvoorbeeld wordt zowel winterheide als voorjaarsheide genoemd. Daaruit is af te leiden, dat deze heidesoort zowel in de winter als in het voorjaar bloeit.

Erica x darleyensis ‘Kramer’s Rote’ is een mooie wijnrode bloeier. Met dit heidestruikje, dat zo’n 45 centimeter hoog wordt, kun je vanaf eind december tot april het terras en balkon opfleuren.

Ook het zusje Erica carnea wordt winter- of voorjaarsheide genoemd en doet het goed op het balkon of terras. Deze heidesoort die van zon houdt, komt van nature ook voor in de Alpen, waar het een van de vroegste bloeiers is na het verdwijnen van de sneeuw. In mooie, met zorg gekozen potten en bakken laten de plant zich ook van hun beste kant zien.

clip_image001(416).jpg

Verzorging
Winterheide is winterhard. Toch vragen ook heideplanten in pot om extra bescherming bij strenge vorst. Pak de plant daarom bij vorst in met stro of noppenfolie. Na de bloei snoei  je de uitgebloeide takjes weg, zodat de planten er ook ’s zomers nog aantrekkelijk uit zien. Je kunt de winterheide na de bloei ook in de tuin planten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen