MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Witziekte of echte meeldauw op sierplanten

1852 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Planten zoals paplaurier (Prunus laurocerasus), Acer-soorten, Catalpa, Phlox, Monarda, Solidago, Hydrangea enzovoort zijn gevoelig voor 'echte meeldauw' of 'witziekte'. Normaal vertonen de planten dan aan de bovenzijde van de bladeren een witgrauw schimmelpluis. Bij paplaurier echter ontwikkelt het schimmelpluis zich echter op de onderzijde van de bladeren. MEER INFO

Bij zware aantastingen krijg je sterke bladmisvorming, groeiremming of vervroegde bladval. Zeer droog zonnig weer overdag zorgt voor sterke uitgroei van deze schimmelziekte, terwijl een vochtige ochtend zorgt voor de kieming. Bij een warme droge zomer moet je de planten dus regelmatig controleren op (her-)infecties.

!! Om meeldauw bij Monarda en Phlox te voorkomen kies je best voor de soorten die het minst gevoelig zijn. De laatste jaren worden vooral soorten geselecteerd op hun resistentie voor meeldauw. Je moet vooral ook zorgen dat de planten in de zomer niet te droog staan!! Vermijd ook bemesting met sterk stikstofhoudende kunstmest. Gebruik organische meststoffen.

Deze middelen kunnen helpen bij dit probleem.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen