MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Worden microalgen biomassa van de toekomst ?

345 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Worden microalgen biomassa van de toekomst ?


Op het moment dat België installaties begint te ontwikkelen om biobrandstoffen te produceren op basis van koolzaad, geraken wetenschappers er steeds meer van overtuigd dat microalgen een beter rendenment kunnen bieden. Per hectare zou het rendement van microalgen dertig keer hoger zijn dan dat van koolzaad. Vooral in de Verenigde Staten wordt er volop geëxperimenteerd om de toepassing op industriële schaal te ontwikkelen.

Ondanks hun microscopische grootte - in de orde van 2 tot 40 duizendste van een millimeter - kunnen microalgen tot 80 procent van hun gewicht in vetten opslaan. Daardoor kan er tot dertig keer meer olie per hectare worden uitgehaald dan bij koolzaad en zonnebloemen het geval is. Een ander groot voordeel van microalgen is hun groeisnelheid. De populatie algen verdubbelt dagelijks en ze hebben daarbij geen pesticiden of meststoffen nodig. De microalgen voeden zich met stikstof, fosfaten en koolstofgassen.

Omdat er veel verwacht wordt van deze nieuwe technologie staan economische en technologische grootmachten zoals de Verenigde Staten, Japan, China, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk op de eerste rij om te starten met de productie van microalgen.(GL)

Bron: La Dernière Heure

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen