MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Wortelen Flamaro hybride F1

439 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Wortelen Flamaro hybride F1

Type Flakkee. Best bewaarwortel, mooi cilindrisch en 20-22 cm lang. In een geul met platte bodem (8 à 10 cm breed- zaaien, (zo verspreiden de zaden zich op brede lijnen) op regels met een tussenafstand van 25 cm. Uitdunnen. Lange wortel, mooi gekleurd, met overvloedig loof.

137.png

Zaaien: maart – april – mei – juni

Oogsten: september – oktober – november

Wortelen Flyaway

Dankzij een lang aanwezigheid van chlorogenisch zuur in de wortelontwikkeling is de Flyaway grotendeels resistent aan wortelvliegaanvallen. Om helemaal geen aantasting te hebben zaait u naast de Flyaway een gewone wortel (waar de wortelvlieg zich op zal storten). Zaai in rijen die 25 cm van elkaar staan. De flyaway is zoet, met mooie rode kleur en kan best bewaard worden.

138.png

Zaaien: februari –maart – april – mei – juni – juli

Oogsten: september – oktober – november - december

Wortelen half-lange Mokum F1

Professionele variëteit, mooie oogst van gladde wortelen. Gladde cilindrische wortel met goede in- en uitwendige kleur. Zaaien op regels met 25 cm tussenafstand en op een diepte van 1 cm. Uitdunnen op 5-8 cm. Kieming van de zaden na 15-20 dagen. Te gebruiken als middelvroege tot winterwortel.

140.png

Zaaien: maart – april – mei – juni

Oogsten: augustus – september – oktober – november

Wortelen lange stompe Berlicum

Overvloedige opbrengst. Prima wortel voor winterbewaring. Zaaien op regels met 25 cm tussenstand en op een diepte van 1 cm. Uitdunnen op 8 à 10 cm. Kieming van de zaden na 15 à 20 dagen. Zaaien tussen brede rijen = meer opbrengst en betere ontwikkeling.

Gros rendement. Variété recherchée pour la conservation hivernale. Semer en lignes distantes de 25 cm et éclaircir à 8 à 10 cm. Germination des graines en 15 à 20 jours. Semis dispersé sur rangs larges = rendement élevé et meilleur développement.

clip_image001(57).gif

Zaaien: maart – april – mei – juni

Oogsten: juli – augustus – september – oktober

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen