MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zamioculcas zamiifolia 'Zamicro'

926 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

zamioculcas_zamiifolia_zamicrob.jpg

Naam: Zamioculcas zamiifolia 'Zamicro'

Familie: Araceae

Standplaats: Geen volle zon of direct zonlicht maar wel veel licht. Gedijt ook op een plaats met minder licht (halfschaduw). Hoe lichter de standplaats hoe meer kans dat de plant zal 'openvallen'. Niet te koud en niet te nat is het belangrijkste advies voor deze plant. Zorg voor een vrij constante temperatuur tussen 18-22°C.

Water: Tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen.

Algemeen: 'Zamicro' is het kleine broertje van de zamioculcas die  afkomstig is uit tropisch Oost-Afrika (Zanzibar, Madagaskar). Deze karakteristieke plant is opgebouwd uit een aantal 'veren' (stengels), die uit ondergrondse wortelstokken groeien. In deze veren slaat de plant reserve-water op, met name in de verdikte basis. De plant heeft van nature mooie glimmende bladeren. Hij behoort tot de aronskelkfamilie waartoe ook Anthurium, Spathiphylum en Zantedeschia behoren.

De 'Zamicro' werd in 2007 geïntroduceerd

Tip: Een plant die in elk interieur past: klassiek of modern. De 'veren' zijn ook uiterst geschikt om te worden gebruikt in bloemstukken. Ze houden enorm lang als je ze in een vaas op water zet. Verwar de plant niet met Zamia; een familielid van de Cycadaceae 

Extra 'Liefdevol verwaarlozen' luidt het verzorgingsadvies voor succulenten en Zamioculcas is daar geen uitzondering op. De plant vraagt nauwelijks om aandacht. Of toch wel, maar dan in de vorm van bewondering. Zamioculcas lijkt ontworpen voor stijlvolle, moderne interieurs, waar een groen accent extra leven in de brouwerij moet brengen. Maar eigenlijk voldoet de plant in elk interieur: klassiek, gezellig of modern. Feit is dat de plant sinds zijn introductie in 1996 ongekend populair is geworden.

Kenmerken: Bladplant,  Gemakkelijk

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen