MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zes tips voor onderhoud van een jacuzzi in de tuin

908 x gelezen
door Sunspa • Donderdag 19 Oktober 2023

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Sunspa Benelux.

Het onderhoud van uw jacuzzi is essentieel om ervoor te zorgen dat het water schoon, helder en hygiënisch blijft, en dat de jacuzzi zelf goed functioneert. Het goed onderhouden van een jacuzzi kan de levensduur van het bad (en de onderdelen) doen verlengen. In deze blog staan daarom zes waardevolle tips om u te helpen bij het onderhouden van uw jacuzzi.

Regelmatige reiniging:

Maak er een gewoonte van om uw jacuzzi wekelijks te reinigen. Verwijder bladeren, insecten en ander vuil van het wateroppervlak met een skimmer of netje. Reinig ook de binnenkant van de jacuzzi met een zachte borstel om aanslag en vuil te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de waterkwaliteit beter blijft en het water er ook schoner uit ziet.

Waterbalans en chemie:

De chemische balans van het water is cruciaal. Test regelmatig de pH-waarde, chloor- en alkaliniteitsniveaus en pas ze aan indien nodig. Onjuiste waterbalans kan leiden tot troebel water en huidirritatie. Volg de instructies van de fabrikant of raadpleeg een professional voor de juiste chemische behandeling.

Jacuzzi filtratiesysteem:

Het filtersysteem van uw jacuzzi houdt vuil en deeltjes uit het water. Reinig de filter regelmatig en vervang deze volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het vervangen van de filter is vaak om de 4 tot 6 maanden nodig. Een schone filter verbetert de waterkwaliteit en vermindert de belasting van andere onderhoudstaken zoals de toevoeging van extra pH of chloor.

Water verversen:

Afhankelijk van het gebruik en de grootte van uw jacuzzi, is het aan te raden om het water om de 4-6 maanden volledig te verversen. Dit helpt bij het verwijderen van opgebouwde onzuiverheden die niet volledig kunnen worden behandeld met onderhoudsmiddelen. Het zou ook kunnen voorkomen dat het water in een vroeger stadium moet worden ververst. Dit is noodzakelijk als het water té verontreinigd is geraakt. Of als u langdurig last heeft van bijvoorbeeld schuimvorming.

Hoes en isolatie:

Gebruik de jacuzzi-afdekking wanneer de jacuzzi niet in gebruik is. Dit voorkomt dat vuil zoals bladeren in het water terechtkomen en helpt de watertemperatuur te behouden. Een goede afdekking kan ook energie besparen door warmteverlies te verminderen. Ook kan het helpen uw jacuzzi te beschermen tegen schade van bijvoorbeeld vallende takjes.

Controleer op lekken en technische problemen:

Houd regelmatig de jacuzzi en zijn componenten in de gaten. Als u lekkages, ongewone geluiden of andere problemen opmerkt, schakel dan een professionele monteur in om de problemen te verhelpen voordat ze erger worden.

Als u deze tips opvolgt, kunt u genieten van een schone, veilige en goed functionerende jacuzzi in uw tuin. Vergeet niet de specifieke richtlijnen van de fabrikant te raadplegen voor het onderhoud van uw specifieke jacuzzi-model. Voor hoogwaardige jacuzzi's en deskundig advies kunt u terecht bij Sunspa Benelux, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in wellnessproducten zoals jacuzzi’s, zwemspa’s en sauna’s. Ook voor onderhoudsproducten kunt u bij Sunspa Benelux terecht. Bekijk de website of kom langs in een van de 9 showrooms in Nederland en België.

Lees verder op Sunspa Benelux »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen