MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zomerstek(1)

595 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Zomerstek


Het groeiseizoen loopt voor vele planten op zijn laatste benen. De planten gaan meer en meer gaan verhouten en daarom is het dan ook stilaan tijd om uw planten te gaan vermeerderen. Vermeerderen kan door het verzamelen van zaden maar heel veel planten laten zich ook makkelijk vermeerderen door stek. Wat is er aangenamer dan volgend jaar uw zelf gestekte buxus of lavendelplantjes uit te planten in uw tuin?

Hoe gaan we te werk? Bij het snijden van stekken is het belangrijk van afgehard materiaal te nemen en geen te verse scheuten te gaan knippen of snijden. Het deel dat je in het stekmedium brengt moet ontdaan worden van bladeren. Vervolgens dop je het ontbladerde deel in stekpoeder , ROOTONE, om een vlotte en goede wortelvorming te bekomen. Stekken doe je best onder bescherming, hetzij een serre, een koude bak, een stekbakje, … .

Let wel bij het eventueel afdekken van de stekken door, bijvoorbeeld plastiek, dat je geen schimmelvorming krijgt. Kiemschimmels zoals Pythium kan je voorkomen door het aangieten met PROPLANT (PROPELLER). Omdat stekken meestal gebeurt in vochtige warme omstandigheden heb je kans op ontwikkeling van Botrytis. Tegen Botrytis of grijsrot (ook soms smeul genoemd) kan je ten strijde trekken met ROVRAL.

Zomerstek  Zomerstek 

Rovral SC | Rootone | Proplant |

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen