MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zygopetalum

841 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
Zygopetalum

Naam: Zygopetalum

Familie: Orchidaceae

Herkomst: Deze orchidee groeit in Brazilië, Paraguay en Bolivia op boomstronken, rotsen en bladeren.

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. De ideale dagtemperatuur is 18-20°C en de nachttemperatuur rond 15°C. Tocht vermijden. Zet ze niet te dicht bij een warmtebron. Na de bloei de plant een rustperiode van zo'n 10 weken geven. Dan zet je de plant op een koelere plaats en geef je ze minder water. De plant na 2-3 jaar verpotten. Gebruik orchideeëngrond.

Water: Om water te geven dompel je de plant best regelmatig en daarna goed laten uitlekken. De fijne, dunne wortels zijn gevoelig voor zowel te weinig als teveel vocht. De planten hebben een hekel aan droge lucht, regelmatig nevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Tijdens de rust-periode heeft de plant minder water nodig. Gebruik water op kamertemperatuur.

Algemeen: Zygopetalum groeit op bomen, stronken en rotspartijen. Tijdens de bloei kunnen sommige soorten Zygopetalum een heerlijke geur verspreiden. Zygopetalum is betreekkelijk nieuw in het commerciële assortiment. Regelmatig verschijnen nieuwe soorten op de markt, meestal met grote bloemen in fraaie kleuren. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen