Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win een duo-toegangsticket voor de Countryside-beurs in Gent

Wedstrijd loopt tot en met 28 Oktober 2017

Countryside 2017, van 1 tot en met 5 november - Thema: natuurbeleving binnen en buiten

Annick Teughels van Countryside : ‘We gaan dit jaar resoluut voor groen, binnen én buiten. De grens van binnen naar buiten vervaagt of het nu in de stad is of op het platteland. Ons boegbeeld is dit jaar de ficus Elastica, als perfecte ambassadeur voor de beurs. Deze plant heeft een fantastisch blad, met een mooie textuur en een diepe groene kleur en straalt zowel buiten als binnen…
De ficus elastica als metafoor voor alles wat groen is en de zoektocht naar een ‘groener leven’ waarbij ook onthaasting en genieten kernboodschappen zijn.
We hebben dan ook een heel programma opgezet rond dit thema dat prachtig in harmonie is met wat de bezoekers op Countryside zullen ontdekken, en waar ze zeker inspiratie kunnen halen voor hun eigen inside-out-beleving’’

Let’s go outside

Met het thema ‘let’s go outside!’ wordt extra veel aandacht besteed aan natuurbeleving binnen en buiten, op het platteland en in de stad. Buitenkeukens worden volop geïnstalleerd, vuurkorven aangesleept en festijnen georganiseerd. In de stad wordt op daken geteeld en worden talloze bijenkorven geplaatst. Binnenshuis is de kamerplant een must geworden en iedereen heeft wel een ‘customized’ kruidentuintje.

Het buitenleven is een sociaal gebeuren geworden, waarbij de ‘look en feel’ belangrijk zijn met meubilair en aankleding die zowel binnen als buiten dienst kunnen doen. 

Nieuw op Countryside

De bezoeker kan dit jaar op Countryside terecht voor outdoor reizen en sporten, natuurlijke materialen en producten van kwalitatieve kwekers- en makers en voor prachtige interieur- en outdoordecoratie. 

Het plan van de beurs ziet er nog aantrekkelijker uit. Zo zijn er nieuwe, originele cateringpunten en een paar leuke webshops. 

Dat de hang naar natuur een feit is, getuige ‘op je auto slapen’, letterlijk een tent op de auto die overal ‘a bedroom with a view’ belooft! Hoe dat precies in mekaar zit kan de bezoeker in november op Countryside ontdekken! Barbier Bobhead trimt er wilde haargroei en geeft stylingadvies. Er komt ook een heus biercafé waar nieuwe biertjes gedegusteerd kunnen worden, een wijnlounge en kookdemonstraties. Ook de zeer gesmaakte workshops met Linda Van Waesberge staan op het programma. 

Meer en meer mensen kiezen ervoor om groenten, fruit en andere levensmiddelen bij de bioboer te halen. Zeker nu is het rustgevend om de naam van de kip te kennen die voor de zondagse ontbijteitjes heeft gezorgd! Ook Countryside is dit niet ontgaan, dus komt er een heuse biomarkt op de beurs. 

Praktische info:

Woensdag 1 tot en met zondag 5 november 2017
Avondshopping op vrijdag (open van 10u tot 22). Alle andere dagen open van 10u tot 18u

Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
Info: http://www.countryside.be

TICKETS

  • volwassenen: 12 euro aan de kassa
  • reductietarief via online voorverkoop: 10 euro
  • groepstarief vanaf 15 personen: 10 euro
  • kinderen tussen 6 en 12 jaar: 5 euro
  • kinderen jonger dan 6 jaar: gratis

     

MijnTuin geeft 10 x 2 toegangstickets weg voor dit lifestyle event. Deelnemen kan via onderstaand formulier:

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren