MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win 2 tickets voor de Bloemencorso te Zundert op zondag 2 september

Wedstrijd loopt tot en met 18 Augustus 2018

Het corso van Zundert is het grootste bloemencorso van de wereld. Nergens ter wereld zijn op de eerste zondag van september meer dahlia’s te zien dan in Zundert. Op zondag 2 september strijden twintig praalwagens, bedekt met in totaal ongeveer zes miljoen bloemen, om de ereprijs van de jury voor mooiste corsowagen. De ongekend felle strijd tussen de buurtschappen in deze vriendelijke competitie heeft ervoor gezorgd dat het corso uitgegroeid is tot schouwspel waarin kunst, cultuur, muziek en theater in een unieke mix bij elkaar worden gebracht.

Al meer dan tachtig jaar is het gehele dorp het hele jaar doende met het corso. Zundert; een grensgemeente in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. De ‘corsokoorts’ heeft er in de afgelopen decennia voor gezorgd dat de wagens inmiddels van huizenhoog formaat zijn en bestaan uit vaak technisch hoogstaande bouwwerken. Het hele corso wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf - alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zundertse gemeenschap. Jong en oud zijn betrokken bij het corso, en het corsovirus gaat over van generatie op generatie.

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. Tussen de wagens door wordt de stoet opgeluisterd door (inter)nationale showbands. Aan het eind van de middag, als de wagens voor de tweede maal de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt, worden de ereprijzen bekendgemaakt. Alleen de winnende wagen mag stoppen, wat steevast resulteert in de ‘Zundertse jubel’, een ongepolijste vreugde-uitbarsting waar bouwers van de winnende wagen elkaar huilend in de armen vallen en hun vreugde uitschreeuwen. Na de optocht en op maandag 3 september staan de wagens de hele dag tentoongesteld voor het publiek.

Foto Werner Pellis

Entreeprijzen

  • Entree parcours corsozondag: € 10,- (€ 9,- voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Entree tentoonstelling corsomaandag: € 5,- (€ 4,- voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Tribunekaarten vanaf € 10,- (op basis van beschikbaarheid)
  • Verkoopinformatie en reserveringen: tel +31 (0)76 597 1399
  • Online voorverkoop en informatie via deze link
     

Bereikbaarheid

Zundert ligt tussen Breda en Antwerpen, en is met de auto het beste bereikbaar via afslag 1 Meer/Zundert vanaf de A16/E19. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij het corso-parcours. Met openbaar vervoer reist u vanaf het station van Breda met lijn 115 naar Zundert. Op corsozondag is er speciaal een zeer frequente dienstregeling.

Wij geven 20 x 2 tickets weg voor deze Corso. Deelnemen kan via onderstaand formulier. Veel succes!

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren