MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win een exemplaar van het boek 'Plukalmanak'

Wedstrijd loopt tot en met 29 September 2015

Complete ‘flora’ voor liefhebbers van wildplukken en eten uit de natuur

Geschreven door de man achter NOMA, een van de beste restaurants ter wereld! ‘Plukalma­nak’ is een culinaire plantengids voor lief­hebbers van wildpukken en voor de echte buitenkok. Maar anders dan andere  wildpluk- en kookboeken geeft dit boek complete soortbeschrijvingen aangevuld met culinaire tips. Deze ‘flora’ beschrijft meer dan 100 soorten eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, de groei­plaatsen en de beste oogst­t­ijd. Inclusief Rode Lijst en een pluk­advies. Met meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten.  

Met ‘Plukalmanak’ heeft de KNNV Uitgeverij een Deense succestitel binnengehaald! Geschreven door de medeoprichter van NOMA, al meerdere keren uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. De bekende Deense topkok Claus Meyer heeft een passie voor lokale producten en is natuurliefhebber first class. Meyer schreef dit boek samen met natuurgids Søren Espersen. Hij is de man achter man achter de site kulturlandskab.dk, een forum voor mensen met interesse in cultuurlandschappen, wilde planten en duurzaam voedsel.

Anders dan andere wildpluk- en kookboeken biedt deze uitgave dan ook een gouden mix van goede soortbeschrijvingen en culinaire tips & recepten. Niet voor niets werd dit boek in Denemarken in 2014 een ongekend succes. ‘Plukalmanak’ is nu vertaald voor Nederlandse liefhebbers van eten uit de natuur, wildplukken en duurzaam food. 

‘Plukalmanak’ is een complete ‘wildplukflora’ met uitgebreide beschrijvingen en goede illustraties. Het boek behandelt meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, zaden en ander lekkers uit de natuur en laat zien waar ze groeien en wanneer je ze kunt oogsten. Compleet met rode lijst en plukadvies. Vul je mand met kokkels en vogelkers, cantharellen, brandnetels of zeesla. Per seizoen culinaire tips voor toepassing, bereiding en recepten. Rijk geïllustreerd. 

  • meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, noten, paddenstoelen en planten en dieren uit zee
  • uitgebreide soortbeschrijvingen
  • aandacht voor seizoenen, groeiplaatsen en oogsttijd
  • 100-den tips voor culinair gebruik en meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten
  • duidelijke tekeningen van de planten
  • met rode lijst, index en plukadvies
  • luxe uitvoering met leeslint
     

‘Plukalmanak’ is een compleet naslagwerk voor kenners en liefhebbers van wildplukken en eten uit de natuur.

Auteur: Claus Meyer (chefkok NOMA) in samenwerking met Søren Espersen (natuurgids)
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 312 pag.,  14  x  21 cm,  genaaid gebonden, full colour met leeslint
ISBN: 9789050115490
Adviesprijs: € 29,95

Wij geven 3 exemplaren weg van dit lijvige boek. Deelnemen kan via onderstaand formulier:

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren