MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win vrijkaarten voor de 'Kasteeldagen Booischot'

Wedstrijd loopt tot en met 10 Oktober 2015

Inspiratie voor lekker en landelijk leven

Op 17 en 18 oktober hebben voor de zevende maal de 'Kasteeldagen Booischot' plaats, op het domein van Kasteel ter Laeken: een gezellig weekend waar iedereen zich thuis voelt, met leuke standjes, smakelijke hapjes en drankjes, live muziek, workshops en infostandjes, en sfeer alom.

De dreef en het kasteelplein van 'ter Laeken' veranderen opnieuw in een aantrekkelijk wandel- en shoppingpark. Je vindt er tientallen leuke standen met ondermeer planten en tuinartikelen, keramiek, binnen- en buitendecoratie, juweeltjes, allerlei spullen voor aangenaam buitenleven, outdoor kleding, brokante...

Enkele voorbeelden? Tuinhaard.com stelt prachtige design buitenhaarden, BBQ’s en houtkachels voor; AardeWerk maakt van elke tuin een paradijsje. Op zoek naar een exotisch tintje? Zeker een kijkje nemen bij Artisiani en Cannabanana. Helemaal ontspannen, daarvoor is er de ‘saunabarrel’ van Modis. Bij Art Connections vind je keramiek en muurschilderingen; voor knappe en praktische buitenkleding kan je o.m. terecht bij The King’s Elephant. Verschillende deelnemers bieden een uitgebreide collectie juweeltjes aan, in alle mogelijke materialen en stijlen. Ook tuindecoratie, beelden, kunstwerken, tafellinnen, tot en met chalets en nog veel meer kan je op deze Kasteeldagen Booischot ontdekken.

Actie en animatie

Wil je het hele domein wat beter leren kennen? Tijdens de Kasteeldagen mag je vrij door bos en park ronddwalen.

Wie de antieke interieurs en meubilair van het kasteel graag wil ontdekken, kan een van de talrijke rondleidingen door Baron de Gruben meemaken.

Zin om je een heus ‘kasteelmeubel’ of -accessoire aan te schaffen? Dan moet je zeker eens aandachtig rondkijken in de kamers, want de familie de Gruben biedt dit jaar heel wat meubilair en brokante te koop aan.

Als tuinliefhebber mag je deze editie van de Kasteeldagen Booischot zeker niet missen. De bio kringlooptuiniers van Heist leren je spelenderwijs de knapste kneepjes om het beste uit je tuin te halen. Op de stand van de vereniging Tuinhier kan je ook terecht met al je vragen en geregeld een korte praktische workshop bijwonen.

Haken is tegenwoordig weer hip: zowel kinderen als volwassenen vinden het erg amusant. Bij 'La Vie de Nathalie'  kan je deelnemen aan een originele workshop 'tunisch haken’: pannenlappen haken volgens een nieuwe, bij ons nog weinig bekende methode. Een aanrader voor alle liefhebbers van leuk handwerk. Vooraf inschrijven hoeft niet.

Enkele malen per dag heeft voor het kasteel een modeshow met dameskleding plaats.

‘Lekker’ buiten

Tijd om even uit te blazen of een hapje te eten: dat kan in het cafetaria, met zicht op het kasteel. En voor de liefhebbers is er ook een heuse cavabar met overheerlijke bubbels.

Lekkerbekken komen dit jaar trouwens weer flink aan hun trekken. Diverse standen met authentieke streekproducten, inheems èn exotisch, bieden heerlijke hapjes aan, plus gezellige terrasjes om meteen aan het smullen te gaan. Van lekkere wafels en ijsjes, Vlaamse karakollen en mosselen tot Spaanse vishapjes of Thaise specialiteiten, je kiest maar… Hou je van artisanale confituren, dan moet je zeker langs bij de pas gekroonde ‘beste jammaker van Nederland’.

En je kan ook een voorraadje drank en ander lekkers meenemen: van smakelijke smulhapjes en pittige thees tot en met verleidelijke wijnen of heerlijk bubbelende cava. Ideaal om thuis nog even verder van de Kasteeldagen te genieten.

Kasteeldagen Booischot praktisch

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober, van 10 tot 17.30 uur
GPS: Ter Laken 7, Booischot
Toegang:  5 euro, kinderen -14 jaar gratis
Gratis parkeren bij het terrein
Meer info: www.kasteeldagen.be

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren