MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win een duo-toegangsticket voor het Chrysantenfestival in de Japanse tuin van Hasselt.

Wedstrijd loopt tot en met 03 Oktober 2016

Chrysantenfestival 1 tot 9 oktober 2016.

Deze editie van het tweejaarlijkse chrysantenfestival of kikumatsuri wordt een absolute esthetische topper. Tomas de Bruyne, internationaal werkend bloemist neemt de coördinatie op zich. Tomas hoort tot het kruim van de Europese bloemschikwereld, wordt aangezocht voor de meest prestigieuze creaties tot ver buiten de Europese grenzen en geeft lessen aan collega bloemisten over zowat de hele wereld. Veel studenten reizen hem na om mee te werken aan zijn realisaties. Zo ook voor dit event in Hasselt. Zes verschillende nationaliteiten van Frankrijk en Polen tot Mexico en China, helpen zijn ontwerpen minutieus en met absoluut vakmanschap vorm te geven. 

Binnenkijken in het ceremoniehuis

Bij het bekijken van deze creaties neem je het haast kwalijk dat deze bloem in ons land vereenzelvigd wordt met kerkhofgebruik. Hier komt haar alle eer toe die haar in Japan is gegund:  symbool voor lang leven en geluk.

Om te illustreren hoe en wat Japanners zelf aan de slag gaan met deze bijzondere bloem nodigde Tomas zijn Japanse vriend en collega Naoki Sasaki uit om een zesde ontwerp uit te voeren. Deze Japanse grootmeester uit de regio van het pareleiland Toba en het heiligdom Ise, mag een meterslang en -breed floraal verlengstuk schikken aan een prachtige kimono. De realisatie staat opgesteld in het ceremoniehuis en heeft daarmee en schitterend decor. Om het te bewonderen mogen bezoekers, voor het eerst in de geschiedenis van de net geen 25 jarige tuin, en alleen voor deze gelegenheid, rondstappen over de veranda van dit gebouw. 

‘Beauty of nature’

Sluitstuk van deze kikumatsuri is een combinatie van fotografie en bloemsierkunst. Michèle Francken (Qualified European photographer portret&mode) en Tomas De Bruyne tonen ‘Beauty of Nature’ of verzoening tussen vrouw en bloem.

Bezoekersinformatie: 

Locatie: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, 3500 Hasselt
Meer info via: www.japansetuin.be en www.chrysantenfestival.be
Ingang: € 5 p.p en gratis voor kinderen tot 12 jaar en UiTpashouders.

WIj geven 15 x 2 gratis toegangstickets weg voor het Chrysantenfestival. Deelnemen kan via onderstaand formulier:

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren