Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Win een exemplaar van het 'Handboek ecologisch tuinieren' van VELT

Wedstrijd loopt tot en met 15 April 2015

De nieuwste uitgave van het ‘Handboek ecologisch tuinieren’, hét moestuinboek bij uitstek, is nu verkrijgbaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1988 en sindsdien zijn er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is ontwikkeld, gekneed en herkneed gedurende meer dan drie decennia en dat op basis van de jarenlange ervaringen van tientallen overtuigde en kritische ecologische tuiniers. Alleen al het zeskoppige leescomité van deze nieuwste uitgave telde samen 225 jaar moestuinpraktijk.

Moestuinbijbel
Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is niet zomaar een ‘tuinrecepten’-boek, maar het levert je een visie en verschaft inzicht in – en achtergrond bij – het leven dat zich in je moestuin afspeelt. In de eerste acht hoofdstukken van dit boek leer je alles over de basisprincipes van ecologisch tuinieren. In de volgende delen komen talloze teelten, rassen en variëteiten ter sprake.

Grondig herwerkt
Voor deze nieuwste uitgave werden alle hoofdstukken nagekeken en aangepast aan de nieuwste ervaringen en inzichten. Vooral het hoofdstuk ‘Bemesting’ werd op basis van nieuwe gegevens en van de nieuwe normen van het Mest Actie Plan grondig herwerkt. Ook het deel over ‘Ziekten en plagen’ werd geactualiseerd én er werd op een rijtje gezet wat wel of niet beschikbaar is aan hulpmiddelen voor de moestuinier.

Wat vinden anderen van dit boek?
"Toen ik jaren geleden het 'Handboek ecologisch tuinieren' van Velt ontdekte, begon ik op een geheel nieuwe manier te moestuinieren", vertelt Wim Lybaert (bekend van het TV-programma 'De Moestuin volgens Wim'). "Door het principe 'Leef mee met de natuur en ga er niet tegen in', heb ik geleerd preventief te werken. Met als resultaat dat 'spuiten' niet langer nodig is en het tuinieren er een stuk plezanter op geworden is. Mijn beduimeld exemplaar van het 'Handboek ecologisch tuinieren' blijft een vaste waarde bij elk nieuw moestuinseizoen."

Bestellen
Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ telt 700 pagina’s en kost 29,50 euro. Bestellen kan via de webshop van Velt of via de lokale afdelingen.

Ledenprijs: € 29,50
Niet-ledenprijs: € 38,50
Boekhandelsprijs: € 43

MijnTuin geeft 3 exemplaren van dit must-have boek weg. Deelnemen kan door het invullen van onderstaand formulier.

Deze wedstrijd is reeds afgelopen. Volg onze nieuwsbrief of Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden...

Om de winnaars van deze wedstrijd te zien dient u ingelogd te zijn.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis!

Inloggen Registreren