Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Enkele hoogtepunten

 • Peter F.Peter F.
  Hoi Allemaal, de site wordt helaas steeds slechter. Ik gebruikte het vooral voor het plantenoverzicht. Door de jaren heen toch al zo`n 120 planten in de tuin verzameld en soms weet je gewoon niet meer wat er allemaal staat (of niet meer). Een aantal jaren had ik ook een Plus account maar dit jaar … Lees verder »
  Ongeveer 4 uren geleden
 • Floor B.Floor B.
  Welke plant is dit vraag van mijn dochter op vakantie in Zuid-Afrika
  Ongeveer 13 uren geleden
 • Kaatje v.Kaatje v.
  Uit de beginjaren van MijnTuin. Artikel uit 2011 in het Nieuwsblad met interview met de oprichters. Rick Calus, Dieter De Weirdt, Maarten Cammaert en Lieven Gekiere.
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/...
  Ongeveer 14 uren geleden
 • Rosette B.Rosette B.
  Dat deze site op haar laatste benen loopt is wel duidelijk. Wat ik behoorlijk ergerlijk vind is dat de nieuwe eigenaars Arvesta, voorheen Aveve, zich niet de moeite getroosten om een simpele mededeling te doen van wat hun bedoelingen zijn. Arvesta is een bedrijf voor boer en tuinder. Hier op deze … Lees verder »
  Ongeveer 14 uren geleden
 • Marianne V.Marianne V.
  Fototest
  Gisteren om 21:28
 • Françoise H.Françoise H.
  Is deze app nog actief
  ?
  Gisteren om 17:33
 • Milou V.Milou V.
  Weet iemand wat dit is. Een hoop gele zand tussen muscari's. Hebben het vandaag ontdekt, we hebben wel bij aanleg tuin eerst gele aanvulgrond en dan teelaarde erover. Is hier iets aan het woelen ?
  Gisteren om 17:30
 • Paul G.Paul G.
  Choisya ternata sundance

  We hebbeb ebkel Choisya in de tuin staan op zandige grond. Sommige doen het goed maar er zijn er ook die jaarlijks kapot gaan.
  De locatie is eerder halfschaduw tot zonnig - grond is zonnig - jaarlijkse mestgifte DCM mis 2.
  Wat kan de oorzaak zijn van deze sterfte?
  MVG … Lees verder »
  Gisteren om 13:18
 • Harrie H.Harrie H.
  Iemand al opgemerkt dat zoeken tussen de berichten ook niet meer werkt. Wanneer je bijvoorbeeld op houtworm zoekt ( of logischer zoekt op bijvoorbeeld engerling).
  Krijg je dus geen resultaat, alleen zoeken op planten lijkt nog maar mogelijk, zo ervaar ik het tenminste 🤔🤔
  Vorige Donderdag om 21:32
 • Classic Fan R.Classic Fan R.
  Ben op zoek naar een Phygelius aegualis Croftway Snow Queen dat is een witte Kaapse Fuchsia Weet iemand waar ik die kan kopen.
  Vorige Donderdag om 19:27
Meer nieuwsberichten »

Recente Notities

 • 18 Feb

  Fruitbomen met de mooiste bloesem

  Nu het voorjaar op komst is, kijken wij ook uit naar de bloesemtijd. De meeste fruitbomen zijn niet alleen aantrekkelijk vanuit een culinair oogpunt. Ze geven ook nog eens prachtige bloesem waar in het voorjaar van genoten kan worden. Maar welke fruitbomen geven nou welke kleur bloesem? En ...
 • 18 Feb

  Vaste planten verjongen voor een mooiere border

  Ik weet al heel lang dat je vaste planten regelmatig moet verjongen, maar eerlijk gezegd zag ik het niet als prioriteit. Mijn planten bloeiden toch wel en daardoor kreeg het verjongen eigenlijk nooit de aandacht die het verdient.   Hoe belangrijk het verjongen van vaste planten is, werd mij ...
 • 2 Feb

  Een kleine tuin in de stijl van Piet Oudolf, kan dat?

  Een kenmerk van de tuinen van Piet Oudolf is dat ze wijds en uitgestrekt zijn. Grote open ruimtes met groepen vaste planten en siergrassen die vrij bewegen op de wind. Als je een fan bent van het werk van Piet Oudolf, is er natuurlijk niets mooiers dat zo'n tuin te reproduceren in je eigen ...
 • 28 Jan

  Pampasgras gesnoeid

  Het pampasgras loopt al uit. Vorig jaar draaide het snoeien met de heggenschaar uit op een kaalslag. De toppen van de nieuwe uitlopers werden getopt en de pluim viel op de grond. Nu, eerder in het jaar en dus uitkijken met sneeuw, het gras met de snoeischaar óm de pluimen heen gesnoeid.
 • 26 Jan

  De eerstr sneeuwklokjes!

  De eerste sneeuwklokjes bloeien! Geen sneeuw maar wel een stap richting de lente.....
 • 19 Jan

  Korstmossen, wonder van de natuur of tuinoverlast?

  Korstmossen groeien overal. Je kunt ze dus ook in jouw tuin tegenkomen. Bijvoorbeeld op de bestrating en op de stammen van bomen maar ook op struiken zoals azalea en Hibiscus. In dit blog wil ik meer vertellen over het korstmos want dit nietige organisme blijkt best bijzonder te zijn.   Ik vertel ...
 • 14 Jan

  Helleborus, 10 vragen en antwoorden

  Ik val er elk najaar weer voor en jij waarschijnlijk ook! Niets is verleidelijker dan een vaste plant die volop staat te bloeien terwijl de rest van je tuin dor en bruin is. Ik heb het dan natuurlijk over de Helleborus, een plant die in de winter bloeit met grote klokvormige bloemen boven glanzend ...
 • 12 Jan

  Ratten overlast

  Wij wonen aan het Guisveld en hebben een grote tuin. Wij voeren graag vogels en hebben daarvoor een open huisje hangen en een pot met pindakaas. Er wordt door buren geklaagd dat het voeren ratten aantrekt. Wij willen zo graag meerdere vogelsoorten aantrekken door gevarieerd voer  Hoe voorkom ik ...