MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuin & Kunst Tiendaagse 2012 in Groningen

15 juni 2012 tot 24 juni 2012  •  Provincie Groningen, Nederland

Type: Open-Tuin-Dagen

Na de pilot editie van de Tuin & Kunst Tiendaagse in 2011, zet Groningen van 15 tot en met 24 juni 2012 opnieuw de tuindeuren open voor het publiek van binnen en buiten de provincie. Iedereen die van tuinen, kunst en cultuur houdt, kan tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse 2012 kennismaken met Groningse tuinen en tegelijkertijd genieten van hedendaagse kunst en cultuur.

Programma
Eén van de hoogtepunten van de Tuin & Kunst Tiendaagse 2012 is de start van de expositie van botanisch tekenaar Janneke Brinkman-Salentijn die haar 25-jubileum viert met een overzichtstentoonstelling van haar werk in de Fraeylemaborg in Slochteren. Hieronder alvast een greep uit de rest van de programmering:

Beeldentuin van de Kleine Plantage in Eenrum
Zomertuinmarathon van particuliere tuinen in de gehele provincie
Schilderworkshops van Maya Wildevuur op de Ennemaborgh in Midwolda
Literaire middagen rondom Tjechov in de Heemtuin in Muntendam
Lezingen en rondleidingen door kunstenaar Henk Helmantel in Westeremden
‘Rare plantendagen’ bij tuingoed Foltz in Meeden
Art & Gardenfestival in het Oldambt
Expositie van Theo Leijdekkers op Borg Verhildersum in Leens

Daarnaast zijn er open ateliers, bloemen- en plantenkeuringen, workshops, lezingen, rondleidingen, fairs, fiets- en wandelroutes en arrangementen.

Groningen en tuinen
Groningen heeft veel te bieden op het gebied van tuinen. Stad en provincie kennen vele bijzondere, soms eeuwenoude tuinen zoals borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, de Hortus in Haren en Domies Toen in Pieterburen. Het ontwerp van de kloostertuin in Ter Apel dateert bijvoorbeeld nog uit de middeleeuwen en de Prinsentuin in de stad Groningen dateert uit het stadhouderlijk tijdperk. Al deze bijzondere tuinen dienen tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse als podium voor kunst en cultuur.

Organisatie
De Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen 2012 is een initiatief van Stichting Erven A. de Jager en wordt in samenwerking met een groep enthousiaste partijen uit de provincie vormgegeven. Marketing Groningen is verantwoordelijk voor de promotie van het evenement.

Link: http://tuinen.groningen.nl/het-tuinfestival

Locatie


Provincie Groningen, Nederland

Alle evenementen