MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Reclaim the Seeds - zadenbeurs

10 maart 2012 10:00 tot 11 maart 2012 21:00  •  Amsterdam, Plantagedoklaan (zie link)

Type: Beurs

zadenruilbeurs, zadenverkoop, lezingen workshops... vooral op zaterdag.

http://www.facebook.com/pages/ASEED-Europe/187398861301879#!/events/198520700241761/

Voordat komend jaar alle zaden en planten weer de grond in kunnen organiseren we in het weekend van 10 en 11 maart 2012 een zadenbeurs in Amsterdam. Dit moet een evenement worden waar tuinders, mensen met een volkstuin en collectieven zaden kunnen ruilen, weggeven en verk...open. Hiermee willen we bereiken dat de diversiteit aan groente en andere voedselgewassen behouden blijft en dat de zaden uit handen blijven van grote agro-bedrijven.

Naast kraampjes met zaden uit Nederland verwachten we een aantal collectieven uit het buitenland die zijn gespecialiseerd in het in stand houden en verspreiden van een grote diversiteit aan fruit- en groentegewassen. Op zondag is er meer aandacht voor lokale initiatieven en acties om meer voedselproductie in de stad te krijgen.

Reclaim the Seeds wil met de zadenbeurs bijdragen aan:
- het in stand houden van de diversiteit van voedselgewassen en het ondersteunen van de organisaties en individuen die zich hier mee bezig houden.
- het onder de aandacht brengen van het belang van soortendiversiteit in de landbouw
- het betrekken van meer mensen bij het zelf gebruiken van vrije zaden en mogelijk zelfs actief bewaren en uitwisselen van zaadgoed.

Wij steunen de Europese campagne voor Zaadgoedsoevereiniteit. Zaden zijn de oorsprong van ons voedsel. Toegang tot en diversiteit van zaden is van levensbelang. Centraal in het plenaire debat tijdens het weekend staat het begrip zaadgoedsoevereiniteit - nu en in de toekomst.

Voor een plekje op de zadenmarkt, een infostand, een bijdrage aan het programma, aanmelden of andere vragen, kun je contact opnemen via reclaimtheseeds@aseed.net of 020-6682236.

Deze zadenbeurs is een jongereninitiatief van ASEED Europe.

Link: http://www.reclaimtheseeds.nl

Locatie


Amsterdam, Plantagedoklaan (zie link)

Alle evenementen