MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rozenfeest Rivierenhof - Festival Der Zinnen

10 juni 2012 11:00 tot 10 juni 2012 17:30  •  Rivierenhof, Parkweg, 2100 Deurne

Type: Thema-dagen

Het jaarlijks Rozenfeest van het Deurnese Rivierenhof is een waar feest voor zowel de rozenliefhebber als de toevallige passant. De zintuigen van de bezoekers worden geprikkeld en verwend: geuren en kleuren, klanken en smaken komen aan bod langs een zinnenstrelende route vol gezinsvriendelijke en gratis activiteiten.
 

De rozentuin van het Rivierenhof telt ongeveer 8300 rozen in 320 verschillende variëteiten. Dankzij haar bezielers heeft de provincie Antwerpen deze rozentuin op de wereldkaart kunnen zetten. In de maand juni kun je hem ontdekken in zijn volle pracht.

Het Rozenfeest staat voor negenduizend vierkante meters geurende rozen in bloei, kunstenaars die vanuit verschillende disciplines thematisch rond rozen werken, info over het veredelen en kweken van rozen, live muziek, dans, boeiende gidsbeurten door rozenfanaten, proeverijen en versnaperingen.

Het Rozenfeest is tevens een sfeervolle markt met planten, biologische welzijn- en verzorgingsproducten en decoratiemateriaal. En zoals elk jaar trekt de ‘Kunstroute’ van het District Deurne een spoor van vermaak doorheen het Rivierenhof. Optredens, dans en muziek, allerlei workshops en een fleurige kunstenaars- en verenigingsmarkt leiden jou van de Rozentuin Rivierenhof naar het Zilvermuseum Sterckshof waar het Rozenfeest gewoon verder gaat.

Ter gelegenheid van het Rozenfeest 2012, kun je in het Rivierenhof wel vijftig ludieke of grappige weetjes over de roos opsteken. Een parcours van informerende rozen onthult jou bijvoorbeeld wat shampoo tegen schilfertjes te maken heeft ‘roos’. Bij de Blije Bloemen-mobiel levert goed kwissen jou misschien een roos op. Stap eens binnen in de prachtig versierde huifkar van de domeinwachters en ontdek het verrassend veelzijdig aanbod van de provinciale groendomeinen. Heb je al een eens een rozenlikeur geproefd? En hoe die smaakt met een cavaatje of een koffietje erbij? Dames, laat jou zeker de aandacht welgevallen van de Amoretto’s, straattheater door twee adonissen die hofmakerij met serenades en gedichten tot de tiende kunst verheffen.

Ook het Zilvermuseum Sterckshof zet op zondag 10 juni de roos centraal met een verrassende kruisbestuiving tussen zilver en bloemen. Een plezante zoektocht brengt jou als vanzelf van de Parkweg naar het kasteel Sterckshof. Onder het thema ‘Rozen om op te eten’ kunnen bezoekers aldaar de vaste tentoonstelling van het Zilvermuseum gratis gaan bewonderen. Bij verschillende kunstobjecten wordt een link gelegd met de eetbare eigenschap van rozen. Aan het einde van de route is een gratis degustatie voorzien van rozenjenever.

De Kunstroute van het District Deurne tenslotte trekt een heerlijk spoor van vermaak door het Rivierenhof met optredens van muziek en dans, een kunstenaars- en verenigingsmarkt en allerlei workshops.

Kortom, provinciaal groendomein Rivierenhof verandert op zondag 10 juni in een inspirerende oase van rozen, waarbij een zinnelijke ode aan de koningin der bloemen het gevleugelde adagium lijkt. Wees erbij!
 

Link: http://www.rivierenhof.be

Locatie


Rivierenhof, Parkweg, 2100 Deurne

Alle evenementen