MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Velt-ecotuindagen

02 juni 2012 13:00 tot 03 juni 2012 18:00  •  Sint-Elooistraat 6, 1700 St-Martens-Bodegem

Type: Open-Tuin-Dagen

Ook ik doe met mijn tuin mee aan de Velt-ecotuindagen op 2 en 3 juni van 13-18 uur!
 

Deze tuin, op een talud gelegen, is mooi geïntegreerd in het golvende Vlaams-Brabantse landschap. Streekeigen hagen met olm, meidoorn, beuk en knotwilgen omsluiten de tuin zodat de aanpassing in de omgeving volledig is. Een mooi eigen ontwerp vervolledigt het plaatje om van deze tuin een gezellig plekje te maken. Variatie in groenvormen en verschillende hoekjes dragen bij tot de gezelligheid: een tuin waarin het aangenaam vertoeven is. De geschoren grasmat kun je eerder een kruidenrijk gazon noemen. Het huiskonijn in zijn draadhok draagt zijn steentje bij in het onderhoud.
Een bloemenakker zorgt voor kleur en aantrekking van vlinders, bijen,… In de strakke zwemvijver vertoeven ook salamanders en al eens een kikker.
Alle groenresten worden ter plaatse verwerkt. Met rijshout werd een stevige takkenril aangelegd die schuilplaats biedt aan insecten en kleine vogels. De gevarieerde moestuin zorgt ervoor dat er dagelijks verse groenten op het menu staan. Als klimmers springen druivelaar en hop in het oog.
Tijdens het ecotuinweekend zal hier een kruidenstand van ‘Duizendblad’ aanwezig zijn.

Link: http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=1593&Itemid=455

Locatie


Sint-Elooistraat 6, 1700 St-Martens-Bodegem

Alle evenementen