MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open bedrijvendag ILVO

07 oktober 2012 10:00 tot 07 oktober 2012 17:00  •  Caritasstraat 21 9090 Melle BE

Type: Thema-dagen

ILVO Plant (Caritasstraat 21, Melle) focust op groenten, gras en grond. U komt er in een gloednieuwe onderzoeksserre te weten hoe onderzoekers rassen veredelen en controleren. U kunt zich buigen over schimmels, bacteriën, insecten en virussen. Of stilstaan bij machines en modellen.

ILVO op Open Bedrijvendag 2012
Lab tot lepel, vee tot vork, mossel tot mes, teelt tot tafel, bodem tot bord


Wist u dat het landbouwonderzoek vanuit de overheid zijn tachtigste verjaardag viert in Vlaanderen? Sinds de oprichting van het Rijksstation voor Plantenveredeling in 1932, is het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) – zij het in verschillende hoedanigheden en onder diverse namen – actief om onze landbouwers en vissers bij te staan met innovatieve en nuttige kennis.

Op zondag 7 oktober zet ILVO daarom de deuren voor u open op de Open Bedrijvendag. Wij nodigen u uit voor een unieke blik achter onze schermen. 

ILVO is de openbare Vlaamse onderzoeksinstelling voor landbouw, tuinbouw en visserij. Onderzoek en dienstverlening op maat staan bij ons ten dienste van het beleid, de landbouw- en visserijsector en de brede maatschappij.

Van 10 tot 17 u. kunt u op drie sites zien en beleven hoe wij werken aan betere en veiligere voeding en aan een duurzamere landbouw, veeteelt en exploitatie van de zee.

ILVO Plant (Caritasstraat 21, Melle) focust op groenten, gras en grond. U komt er in een gloednieuwe onderzoeksserre te weten hoe onderzoekers rassen veredelen en controleren. U kunt zich buigen over schimmels, bacteriën, insecten en virussen. Of stilstaan bij machines en modellen.

Bij ILVO Dier (Scheldeweg 68) draait alles rond onderzoek over vee en vis. Hoe kan het duurzamer, rendabeler, milieu- en diervriendelijker?

De Food Pilot (Brusselsesteenweg 370) is een volledig uitgeruste pilootfabriek die ter beschikking staat van de voedingsindustrie voor de ontwikkeling van nieuwe producten en de introductie van nieuwe productieprocessen. Zo kunnen onze onderzoekers de voedingsindustrie ondersteunen. Innovatie met het oog op een lagere energie input en een optimalisatie van de smaak en de voedingswaarde staan hierbij centraal.


Kortom:  proef van ons onderzoek. En ervaar hoe wij dat alles doen met meer dan 575 medewerkers, diverse labo´s, testbanken, proefstallen, -serres en -installaties, een pilootfabriek, zaadverwerkingsunits, en 200 ha proefvelden.

Maar ook: proef van de hapjes en drankjes op de drie sites, want het gaat ten slotte om ons en uw voedsel. En uiteraard gaat u ook met een tastbaar aandenken aan ILVO naar huis.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen op een of meerdere van onze sites. Alle praktische informatie kunt u nog eens nalezen op openbedrijvendag.be/ilvo

Link: http://www.openbedrijvendag.be/ilvo

Locatie

ILVO Plant
Caritasstraat 21
9090 Melle
België

Alle evenementen