MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Floralia Brussels

05 april 2013 10:00 tot 05 mei 2013 18:00  •  Kasteel van Groot-Bijgaarden, Belgie

Type: Open-Tuin-Dagen

Beleef wederom de bloemrijkste lente in het karakteristieke park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Met deze editie vieren wij ons tienjarig bestaan.

Op het 14 hectaren grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloembollen die men zich bedenken kan. Onder de leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak, Maarten en Pieter Bakker uit Nederland, zijn op het gehele park handmatig meer dan 1 miljoen bloembollen geplant door de medewerkers van het kasteel Groot–Bijgaarden.

De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloembollen kunnen zich buiten in het park vergapen aan meer dan 500 soorten bloembollen waarvan alleen al 400 soorten tulpen.
Tulpen verdeeld in vroeg, middelvroeg en laatbloeiend, maar ook nog eens verder verdeeld in de klassieke triumph tulpen, botanische, (kaufmanniana, greigii en fosteriana), leliebloemigen, crispa, viridiflora’s, dubbele en meerbloemigen.

Narcissen van de alom bekende gele trompet tot vele nieuwe rassen zoals de papillon – spleetkronigen en niet te vergeten de vele soorten botanische narcissen.
Tussen de eeuwenoude bomen een zee van wildperken met wilde miniatuur tulpjes, blauwe en gele druiven en vele andere bijzondere bolgewassen…maar ook mooie viooltjes, azalea’s en rododendrons.

Vanaf de brug bij de entree ziet men aan de overkant van de vijver op het grastalud een hart samengesteld uit diverse vroeg en laat bloeiende rode tulpen.

Het labyrint, wat de afgelopen jaren zeer succesvol was, keert wederom terug in een smaakvolle regenboog–look. Kom gerust een keertje "kleurdolen". 

Link: http://www.floralia-brussels.be

Locatie


Kasteel van Groot-Bijgaarden, Belgie

Alle evenementen