MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Atelier Ton ter Linden

25 mei 2013 10:00 tot 26 mei 2013 17:00  •  Atelier Ton ter Linden, Krûswei 14, 9215 MA De Veenhoop, Nederland

Type: Open-Tuin-Dagen

Gulle Lentedagen

Een mooie gelegenheid om de privétuin van kunstschilder/tuinontwerper Ton ter Linden en groenfotograaf Gert Tabak te bezichtigen. Het is nog vroeg in het seizoen, en zeker dit jaar (!), maar de liefhebber zal zeker genieten van o.a. de impressionistische Voorjaarstuin en de expositie.

Gulle Lentedagen

Dit weekend stellen wij  - kunstschilder/tuinontwerper Ton ter Linden en groenfotograaf Gert Tabak - onze privétuin open.

We willen iedereen graag de gelegenheid geven om zelf te ervaren hoe wij tuinieren en hoe we de tuin hebben ingepast in het mooie Friese landschap.
Onze bezoekers zijn altijd weer verrast als ze over het krakkemikkige betonplaten weggetje ons woonhuis met inpandige galerie gevonden hebben en vervolgens de kleurrijke oase binnenstappen.
De sfeer is inspirerend, uitnodigend en ongedwongen. Uiteraard zijn we zelf, met assistentie van ons team, aanwezig voor vragen en opmerkingen.

De voorjaarstuin met de vele Allium-soorten, Oosterse papavers, akeleien, Thalictrum aquilegifolia en late tulpen oogt als een impressionistisch schilderij. Het is – en was altijd al (ook in zijn vorige tuin in Ruinen) - het paradepaardje van Ton ter Linden. Een mooier en kleurrijker feest om het tuinjaar in te luiden kun je niet bedenken. Ook is het inspirerend om te zien hoe Ton de vele soorten Iris germanica en andere bolgewassen combineert met vaste planten.


• alle  TUIN-dagen in samenwerking met Kwekerij Kabbes te Suameer die o.a. het assortiment verkoopt dat wij in onze tuin gebruiken. Een routekaartje (20 autominuten rijden) ligt klaar.
• entree € 6,50 p.p. , incl. schriftelijke informatie en koffie/thee (voor de liefhebbers: Priska Gretler bakt weer heerlijke zoete en hartige taarten!)
• vrij parkeren
• vrij entree voor de galerie, met aquarellen en pastels van Ton ter Linden, detailfotografie op groot formaat van Gert Tabak, bronzen beelden van Hans Jouta en bijzondere sieraden van Lammy Cremer
• helaas is onze privétuin niet toegankelijk voor rollators en rolstoelen

Link: http://www.ateliertonterlinden.nl

Locatie


Atelier Ton ter Linden, Krûswei 14, 9215 MA De Veenhoop, Nederland

Alle evenementen