MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Fleuramour

20 september 2013 10:00 tot 23 september 2013 18:00  •  Landcommanderij Alden Biesen Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)

Type: Beurs

Fleuramour is het grootste internationale bloemevent. Ook voor de 18de editie staat het thema ‘passie voor bloemen’ centraal, want wat is er voor wie van bloemen houdt belangrijker dan te bewonderen hoe de allermooiste bloemen met liefde worden geschikt tot de meest bijzondere creaties?

FLORAL DESIGNERS

Fleuramour is een Belgisch event met centraal altijd befaamde floral designers uit eigen land (Geert Pattyn, Moniek Vanden Berghe, Stef Adriaenssens, Ivan Poelman, Jan Deridder, Stijn Simaeys, Annick Mertens, Charlotte Bartholomé, Tom De Houwer, Stijn Cuvelier, Nico Canters, Stefan Van Berlo, Damien Overputte, Michel Muller, Luc Milissen, Linda Huguenay …)

GASTDESIGNERS OP BEZOEK

Dit jaar rekenen we op twee Russische kampioenen Vadim Kanzanskiy en Roman Steinhauer, de Duitse kampioen Jürgen Herold, specialiste van bladtechnieken uit Indonesië Ineke Turangan, Lana Bates, Laura Leong uit Engeland, Clément Petit en Martine Loobuyck uit Frankrijk en Miranda ter Voorde, Erika Oldenhof, Sjakko Gerritsen, Jacqueline Boerma, Bart van Didden en Pim van den Akker uit Nederland en Rudy Casati uit Italië. Dit zorgt er meteen voor dat deze happening een heel belangrijk netwerkevent is voor bloembinders en flower lovers wereldwijd maar ook voor degenen die bloemen mooi vinden, die kunnen genieten van een tuin vol bloemen, een boeketje dat ze gekregen hebben...het is dus een evenement dat zich richt naar iedereen; man, vrouw, jong, oud...want wie houdt er nu niet van bloemen.

INSPIRATIE EN CREATIE

Fleuramour betekent niet alleen een kasteel dat omgetoverd wordt tot eenbloemenspektakel, maar ook voor boeiende presentaties van nieuwe bloemenvariëteiten (de mooiste rozen, gerbera, chrysanten, orchideeën, groenmaterialen, lelies, zomerbloemen, bamboe …), unieke shows in combinatie met bloemen, vernieuwende demonstraties van bekend en minder bekend talent, korte leerrijke ateliers of professionele technische

workshops, een internationale floral tweetjam waarbij topfloristen experimenteel werken met de mooiste materialen …

Bovendien stellen we dit jaar de enige echte ‘fleuramour’ roos voor, een telg van de Agora Special Roses.

En als bijzonder accent: muzikale intermezzo’s van het conservatorium Maastricht.

PRACHTIGE EN TRENDY BRUIDSBOEKETTEN

Elk jaar opnieuw tonen we onze bezoekers prachtige en trendy bruidsboeketten die het resultaat zijn van onze professionele wedstrijd voor floristen. Dit jaar zijn de boeketten geïnspireerd op aquarellen (Dominique Bar) van italiaanse jurken uit het Modemuseum van Hasselt of op bijzondere hoeden van modiste Carina Marcon.

TAFELDECORATIE

Ook tafeldecoratie staat elk jaar opnieuw in de kijker met de leukste ideeën om een typisch jachttafereel een bloemrijk accent te geven.

JONG TALENT

Elk jaar opnieuw vindt de prestigieuze wedstrijd ‘fleur cup jong talent’ plaats, waarbij de gerenommeerde tuinbouwscholen hun aanstormend talent stimuleren om creatieve arrangementen te maken. Dit jaar gaan we voor het thema Fantasy Forest en krijgen de studenten de opdracht ‘uiltjes’ te creëren. In de Franse tuin kunnen ze hun design capaciteiten tentoonspreiden met vegetatieve stoelen. Maar ook onze eigen groep Talent en Talent+ met Sören Van Laer, Mélodie Mahin, Jessica Gallo, Robin Van Nuffelen, Sofie De Boeck en Arnaud Mirguet brengen hun nieuwste creaties.

VRIJDAG HOEDJESDAG!

Wie het Flowerevent op vrijdag bezoekt, moet beslist een hoedje dragen! Dit is alvast een belangrijke traditie geworden. Creatieve bezoekers flaneren er met een zelfgemaakte plantaardige hoed: elegant,discreet of vurig nonchalant. De creativiteit wordt beloond met een korting van 2 euro op de inkomprijs en een glaasje cava. Een professionele jury pikt er de leukste hoeden uit.

MAANDAG: DAG VAN DE FLORIST

Met een bijzonder programma voor bloembinders met kleine demonstraties en speed date sessies met boeiende kwekers zie www.fleurmagazine.com

PRAKTISCHE INFO 

Inkom 12 euro

Voorverkoop 10 euro

Groepen 19 euro

Kinderen -14 jaar gratis

Shuttledienst vanaf station Bilzen naar Landcommanderij Alden Biesen

(heen en terug) 1,5 euro

 

Link: http://www.fleuramour.be

Locatie


Landcommanderij Alden Biesen Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)

Alle evenementen