MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nationale plantenbeurs Hombeek

27 april 2014 10:00 tot 27 april 2014 17:00  •  Kruisbaan, 2800 Mechelen, Belgie

Type: Beurs

Wat ooit begon als een initiatief van de plaatselijke Sint-Maartenschool, is uitgegroeid tot de grootste plantenbeurs van ons land. 24 jaar geleden werd de omsloten kloostermuur afgebroken en de achterliggende tuin door ouders, leerkrachten en leerlingen omgetoverd tot een gezellig miniparkje.  De overschot van het plantgoed werd verkocht aan ouders en sympathisanten. De  idee om een plantenbeurs te organiseren was geboren!  En nu…zondag 27 april van 10 tot 17 uur vindt de vierentwintigste editie plaats en wordt de dorpskern van Hombeek bij Mechelen weer omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor éénieder met groene vingers
 

Tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland bieden een enorme diversiteit aan planten aan en staan garant voor een ganse dag tuinplezier.  Op deze gerenommeerde beurs worden jaarlijks tientallen nieuwigheden aan het grote publiek voorgesteld door kwekers en liefhebbers. Dit jaar staat in het teken van de onbekende vruchtbomen.

Bovendien maken de democratische prijzen deze beurs extra aantrekkelijk.  De inkom bedraagt slechts € 3 en parkeren is gratis.  Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen. Omwille van het enorme aanbod zijn ook de prijzen van de aangeboden planten uitzonderlijk laag.  Uitkijken en vergelijken blijft natuurlijk ook hier de boodschap.

Op deze gemoedelijke tuinbeurs die het voorjaarsgevoel nog versterkt, wordt ook uitvoerig aan de innerlijke mens gedacht.  In de tenten en op de gezellige buitenterrasjes kan je genieten van een overheerlijke kop koffie, een wijntje, een hapje of een streekeigen Duvel om je te wapenen tegen al dat tuingeweld.  Het zakdoekgrote Hombeek maakt zich nu reeds klaar om de duizenden enthousiaste tuinliefhebbers een onvergetelijke dag te bezorgen. 
 

Wegbeschrijving : E19 : afrit Mechelen – Zuid (technopolis).  GPS: Kruisbaan, 2800 Mechelen.  Om parkeerproblemen te vermijden,  worden de fabrieksparkings van Mechelen – Zuid opengesteld (met dank aan: P&G, Dupont, Huyghebaert, KBC en ODTH).  Er is een gratis pendeldienst voorzien die voortdurend bezoekers van en naar de parkings brengt.

Voor meer informatie en fotoreportages kijk op de website

Zondag 27april 2014: een dagje om eens lekker op ontdekkingstocht te gaan in de grootste tuin van België en daarna uw droomtuin te verfraaien.

 

Link: http://www.groenbeurs.be

Locatie


Kruisbaan, 2800 Mechelen, Belgie

Alle evenementen