MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open-tuin-dagen: Parktuin 't Poeier

05 juli 2014 14:00 tot 31 augustus 2014 18:00  •  Poederstraat 55, 2370 Arendonk (België)

Type: Open-Tuin-Dagen

Open tuin dagen: Elke zondag van juli en augustus, telkens van 14u tot 18u.

Bezoek in groep is mogelijk op afspraak.

Kostprijs: €5/persoon + inclusief een gratis drankje (pintje, wijntje, frisdrank, water, ...)
Gemiddelde bezoektijd: ± 2 uur

3 terassen, waarvan 2 overdekt (±100 zitplaatsen).

Onze tuin is een vrij grote "kijktuin". Hij is gelegen in een zogenaamd "parkgebied" in de grensstreek tussen België en Nederland, in de gemeente Arendonk. Toen we in 1981 ons huis kochten, was er van een "tuin" geen sprake.
De ruim 1 Ha grote eigendom (11124 m²) bestond hoofdzakelijk uit weiland met her en der honderdjarige bomen (vooral paardenkastanjes, beuken en eiken). Deze bomen vormen nog steeds de ruggengraat van onze tuin. Het ontwerp en de aanleg zijn volledig eigen werk.
Stap voor stap werd de ene border na de andere aangelegd. De eersten uiteraard in de nabijheid van de woning, de laatste 5 jaren, over gans het perceel. Met uitzondering van het gazon rond de woning, is inmiddels gans het domein aangeplant. 
Zoals reeds eerder gezegd, zijn alle grond- en nivelleringswerken en alle ontwerpen en aanplantingen zelf uitgevoerd zonder enige hulp of advies van tuinarchitecten of professionelen. Ook het onderhoud wordt volledig zelf gedaan. De jarenlange zoektocht naar gewenste (vaak zeldzame) planten, bij kwekerijen in binnen- en buitenland, vormde een aangename afwisseling met het harde labeur van de aanleg en het onderhoud van de tuin. Inmiddels herbergt onze tuin ruim 2500 verschillende plantensoorten.

De tuin is het jaar rond een lust voor het oog. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, staan in de tuin een 25-tal beelden (marmer, lavasteen, brons, …).
Uiteraard mocht een grote vijver met waterval niet ontbreken. Recent is ook een grote rotstuin aangelegd met ruim 200 rotsplanten. Een bijna 3,5 m hoog bronzen fontein, van ruim 100 jaar oud (Jugendstil), vormt dé blikvanger van het gazon.

Link: http://www.tpoeier.be/opentuin.php

Locatie


Poederstraat 55, 2370 Arendonk (België)

Alle evenementen