MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Grootste planten(ruil)beurs van Oost-Vlaanderen

21 april 2014 10:00 tot 21 april 2014 18:00  •  Kloosterstraat 3, Sint-Lievens-Houtem, Belgie

Type: Beurs

Elk jaar komen er plantenbeurzen bij. Elke week kan men wel ergens een beurs bezoeken. Er zijn heel verschillende beurzen: op kasteeldomeinen waar de opzet vaak groots is en de inkomprijzen meestal navenant zijn. Een aantal plantenbeurzen zijn al even snel verdwenen als ze gekomen zijn.

De voorbije 15 jaar groeide de Planten(ruil)beurs op Paasmaandag te Sint-Lievens-Houtem  uit tot één van de grootste in zijn soort. Tientallen standhouders met vaak exclusieve planten en duizenden tevreden bezoekers zorgen daar jaarlijks voor. De standhouders zijn geen professionele kwekers maar liefhebbers, waarbij de hobby voor sommigen uitgroeide tot een passie. Zo kunnen zij planten aanbieden die je meestal niet vindt in het tuincentrum. Bovendien gaat het bij veel tuinliefhebbers om tuinoverschotten die zij verkopen voor heel weinig geld. Ook dit jaar is er op elke stand een ‘ruilhoekje’, iedereen kan dan ook eigen ruilmateriaal meebrengen. Meestal kunnen de standhouders ook veel vertellen over hun planten, precies omdat ze uit hun eigen tuin komen.  Je krijgt er uitleg over de standplaats, hoogte, bloeitijd en –kleur.  Naast vaste planten zijn er struiken, éénjarigen en kamerplanten te vinden. Behalve ruilen is alles uiteraard te koop, en dit meestal voor een prikje. De voorbije jaren kon men er telkens heel speciale planten op de kop tikken voor een heel redelijke prijs. De echt zeldzame dingen en rariteiten gaan echter de eerste uren vlot van de hand.

Met de PLANTEN(RUIL)BEURS wil men amateurtuiniers de kans bieden om hun kweekproducten en ervaringen te ruilen met andere tuinliefhebbers. Het ruilen van planten, het uitwisselen van ideeën en het elkaar informeren staan centraal.

De plantenruilbeurs Sint-Lievens-Houtem om tot één grote plantentuin met alle mogelijke variëteiten. De tuinmicrobe is duidelijk nog niet uitgekriebeld!!!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: Paasmaandag 21 april 2014

Manifestatie: PLANTEN(RUIL)BEURS

Waar:  CENTRUM SINT-MICHAËL, SINT-LIEVENS-HOUTEM

Wat: Plantenruilbeurs voor amateurs: breng stek-plant-zaai-tuinmateriaal mee! –  Informatieve stands: Natuureducatief Centrum,  Vaste Plantenvereniging, VELT, Natuurpunt, Tuinpunt, Imkersvereniging, Wereldwinkel, Biologische Groenteabonnementen,  Compostmeesters,...

Openingsuren: van 10 tot 18u
Inkomprijs: € 3 -  kinderen tot 14 jaar gratis

Inrichtende organisatie: PLANTENBEURS SINT-LIEVENS-HOUTEM
Contactpersoon Jo DEDEURWAERDER
’s Hondshuffel 16A
9520 SINT-LIEVENS-HOUTEM

0477/41.87.54
jo.dedeurwaerder@skynet.be

Link: http://www.plantenruilbeurs.be

Locatie


Kloosterstraat 3, Sint-Lievens-Houtem, Belgie

Alle evenementen