MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open tuindagen in de romantische ecotuin Ons Verhaal

28 juni 2014 10:00 tot 29 juni 2014 18:00  •  Neerstraat 34 2360 Oud-Turnhout BE

Type: Open-Tuin-Dagen

Leeftuin met vijver, serre, kippenhok en compostbakken op een oppervlakte van ongeveer 850 m².

Compostwerking. Bezoek buiten de opentuindagen eenvoudig op afspraak 

Een tuin met een verhaal…

Er wordt heel snel afgedankt en weggegooid in onze maatschappij. In onze tuin is herbruiken van materiaal een rode draad.

Door creatief gebruik van materialen “met een verhaal” kreeg onze tuin een eigen karakter. Er kwamen interessante en knusse hoekjes voor groot en klein, voor mens en dier. Zoals het oude terrasje, of de serre, geruild tegen een bak Duvel…

De tuin is boeiend van januari tot december. In elk tuindeel zijn er wintergroene structuren en hagen. Verwilderingsknolletjes starten hun bloei in januari en gaan door in de lente. De vijver komt tot leven, de tuin verandert elke maand spectaculair van uitzicht. Zomerbloeiers in de borders trekken bijen, hommels en vlinders aan. Bomen, struiken, rozen en allerlei klimmers geven bottels, bessen, noten… Grassen geven zomer en winter een mooi silhouet, beschermen borderplanten en geven nestmateriaal. 

Het hele jaar door boeiend, verandert de tuin tussen lente en midzomer spectaculair van uitzicht. Om daarna over te gaan in een massa herfstkleuren...

Onze tuin is genieten. Kinderen ontdekken het leven bij de vijver en in spannende hoekjes, volwassenen komen tot rust en beleven de tuin in al z'n aspecten.

Locatie

Ecotuin Ons Verhaal
Neerstraat 34
2360 Oud-Turnhout
België

Alle evenementen