MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Noordelijke Kwekerijendagen bij Tuingoed Foltz

26 april 2014 10:00 tot 27 april 2014 17:00  •  Tuingoed Foltz Meeden - Meeden

Type: Thema-dagen

40 topkwekers en tuinkunstenaars op één locatie. De Noordelijke Kwekerijendagen worden dit jaar 'koninklijk'; de eerste dag valt samen met het nieuwe Koningsdag èn het evenement viert z'n 15e verjaardag. Het wordt een enorm tuinfeest van Nederlandse en Duitse specialiteitenkwekers en plantenliefhebbers en een prima gelegenheid om tuinideeën op te doen en 'die lang gezochte plant' eindelijk te vinden. Meeden is op 26 en 27 april even hét centrum van tuinminnend Nederland. Om steeds weer terug te komen of voor het eerst te ontdekken. De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van veel andere fairs als een echt 'planten-evenement', waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. De dagen zijn uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde plantenbeurs van Noord-Nederland. Ieder jaar presenteren de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek. 

Tuinboeken, tuinbanken, tuinbeelden, tuingereedschap
Maar behalve planten is er ook een ruim aanbod aan tuinboeken, tuinbanken, tuinbeelden en ambachtelijk tuingereedschap, kortom vrijwel alles waar je het woord 'tuin' voor kunt zetten. 

Looplezingen
Kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen zogenaamde 'Looplezingen', waarbij zij u al wandelend door de tuinen van Foltz inwijden in hun eigen specialisme of meer vertellen over tuincultuur in het algemeen. 

Muziek, wijnproeverij en teas & scones
Het hele weekend trekken muzikanten over het tuingoed. Op het terras is een wijnproeverij ingericht en worden Engelse teas & scones en andere lekkernijen geserveerd. 

Openingstijden: 10.00-17.00 uur. Entree: ? 4,00. Kinderen tot 12 jaar gratis. 

Link: http://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie


Tuingoed Foltz Meeden - Meeden

Alle evenementen