MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Eenjarigen- en Brocantemarkt

17 mei 2014 10:00 tot 18 mei 2014 17:00  •  Tuingoed Foltz Meeden

Een sterker contrast is haast niet denkbaar: prille, bloeiende eenjarigen naast verweerde, soms eeuwenoude ornamenten en brocante. Beide staan centraal op de Eenjarigen- en Brocantemarkt die we organiseren op zaterdag 17 en zondag 18 mei. 

Oude tuinbanken, bistrosets, hekwerken en oude en nieuwe potterie geven het terras een aangename mediterrane sfeer. In die entourage komen de honderden eenjarigen, Dahlia's en kruiden prachtig tot hun recht. Van de 'eeuwig' bloeiende blauwe Scaevola aemula tot de bijna zwarte, naar chocolade geurende Cosmos atrosanguineus. Van rode boerenkool tot helgele snijbiet. Verder een geweldige collectie Dahlia's en prachtige borderbloeiers als de vrolijke cosmea's en de transparante schermbloemigen als Orlaya, Ammi en Selinum. Ook grote potten Rozemarijn, Tijm, Lavendel en Salie. 

In de boerderij treft u andere verrassende combinaties aan: groente- en bloemenzaden tussen de kristallampen en de serviezen. Heiligenbeelden naast snoeischaren, spades en graskantstekers. 

Een fraaie collectie terracotta potterie en oude troggen van zandsteen, marmer en hardsteen doet de eenjarigen en kruiden nog mooier uitkomen. Op het terras serveert Lia Simons koffie met home made gebak. 

De Pinkster-Planten- en Brocantemarkt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Link: http://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie


Tuingoed Foltz Meeden

Alle evenementen