MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Internationale Kwekerijdagen 2014

20 juni 2014 10:00 tot 22 juni 2014 18:00  •  Bingerdenseweg 21, 6986 CE Angerlo, Nederland

Het thema van de 19de editie van de Internationale Kwekerijdagen Bingerden is 'Tuin & Taal, van bloemlezing tot potjeslatijn'.

Als je "verwilderd" opzoekt in het woordenboek, krijg je betekenissen als woest en ongetemd. Een verwilderde tuin betekent echter iets heel anders: het gaat niet om het creëren van chaos of het verwaarlozen van een tuin, maar om het avontuur van planten die hun eigen weg gaan, al dan niet onder begeleiding...

‘Tuin en taal, wat hebben die met elkaar te maken? Heel veel! Door de eeuwen heen komen de schoonheid en de betekenis van de natuur, van de aarde en het water, de bloemen en planten, de vogels en vlinders, in talloze gedichten voor en worden ze bezongen in boeken, tijdschriften en songteksten.

Bovendien is er voor tuinliefhebbers geen ontkomen aan de Latijnse taal, met dank aan de beroemde wetenschapper Linnaeus die in 1753 met zijn werkSpecies Plantarum de basis legde voor de internationale benaming van planten en andere gewassen. Het is daarom zo jammer dat op de hoveniersopleidingen, vooral in Nederland, de studenten niet meer de Latijnse plantennamen leren, maar alleen de Nederlandse! 
Alle exposanten op de Internationale Kwekerijdagen Bingerden gebruiken op de bordjes bij hun planten, bollen, struiken en bomen zowel de Latijnse als de Nederlandse benaming. Daar wordt zelfs op gelet door de juryleden van de Prijs van de Pers!

Openingstijden:

vrijdag     20 juni 2014 van 10 uur tot 18 uur
zaterdag   21 juni 2014 van 10 uur tot 18 uur
zondag     22 juni 2014 van 10 uur tot 18 uur

Entree:

12 euro p.p. 
inclusief parkeren en catalogus
Kinderen tot 10 jaar gratis
Honden worden niet toegelaten
Houd er rekening mee dat er geen pinautomaten op het terrein zijn, dus neem voldoende  contant geld mee om teleurstelling te voorkomen.

Bingerden inspireert!
De Internationale Kwekerijdagen maken van iedereen een “tuinenfreak”!
Bingerden heeft nationaal en internationaal naam en faam verworven. Kwekers kijken uit naar deze vaste ontmoeting met eensgezinde collega's en bezoekers genieten gegarandeerde kwaliteit in een prachtig historisch kader.

Link: http://www.bingerden.com/

Locatie


Bingerdenseweg 21, 6986 CE Angerlo, Nederland

Alle evenementen