MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Startdag Zadenbib bib Halle

19 april 2014 10:00 tot 19 april 2014 16:00  •  Bib Halle, Basiliekstraat 124, Halle, Belgie

Type: Thema-dagen

Oogst je zelf zaden van groenten, planten, kruiden of bloemen en hou je ervan om nieuwe soorten te laten groeien in eigen tuin, dan ben jij de zaadkameraad die we zoeken.

Op 19 april start de bibliotheek met een zadenbib. Het idee komt overgewaaid uit de VS en zaait zich stilaan uit over Vlaanderen en Brussel. Een zadenbib is een plek waar je gratis zaden kan ‘ontlenen’ zonder boetes of uitleentermijn. In ruil probeer je om zelf zaden te oogsten en terug te schenken aan de zadenbib. Een soort ruilhandel dus waarbij principes zoals lokale voedselproductie, biodiversiteit, ecologisch tuinieren, het delen van kennis en het creëren van een gemeenschapsgevoel (iedereen is mede-eigenaar van de zadenbib) heel belangrijk zijn.

Tijdens onze startdag kan iedereen kennis maken met onze zadenbib en vooral ook zelf aan de slag gaan. Zaai ter plekke je eigen potje basilicum, koriander of bieslook om mee naar huis te nemen. Onze vrijwilligers van o.a. VELT, Natuurpunt, de Voedselteams, Transitie en de Kleine Wereld zullen jou met raad en daad bijstaan zodat je zeker mag zijn van een goede oogst.

Doe mee, breng ons jouw geoogste zaden, ontdek nieuwe soorten en word zaadkameraad!

Link: www.bibliotheek@halle.be

Locatie


Bib Halle, Basiliekstraat 124, Halle, Belgie

Alle evenementen