MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Floralia Brussels

03 april 2015 10:00 tot 03 mei 2015 18:00  •  Isidoor Van Beverenstraat 5 1702 Groot-Bijgaarden, Belgie BE

Type: Thema-dagen

Van vrijdag 3 april tot zondag 3 mei kan het publiek de 12de editie van de bloemententoonstelling bezoeken in het park en de serres van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het 14 hectaren grote park werd aan het einde van de XIXste eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs. De verschillende tuinen komen heel mooi tot hun recht. De houtgewassen en kleurrijke perken trekken jaarlijks zowel binnen- als buitenlandse bloemenliefhebbers aan.

Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de tuinmannen van het kasteel opnieuw meer dan één miljoen bloembollen geplant. Er zijn maar liefst 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en aanverwanten te bewonderen. Daarnaast hebben de kunstenaars een tapijt van wilde bloemen, een groot hart met verschillende rode tulpen en een labyrint in alle kleuren van de regenboog aangelegd.

U vindt er de grootste Belgische verzameling rododendrons en azalea’s afkomstig uit de Exbury Gardens (Engeland). In de grote serre van 1.000m² pakken florist Hans Danko en zijn team uit met een hele reeks bloemstukken.

Floralia Brussels komt er mede dankzij Maarten Bakker, afstammeling van een bekende Nederlandse bloembollenproducent. De tentoonstelling zet de kwaliteit van opvallende soorten en originele bloemenperken in de verf.

Nieuw:
Na 6 maanden restauratie van de donjon wordt hij opnieuw opengesteld voor het publiek. Dit monument dateert uit de XIVe eeuw. Vanop het terras helemaal boven heb je een prachtig zicht op de omgeving van Brussel, het Atomium en de Basiliek. Op elke verdieping zullen de zalen aangekleed worden volgens verschillende thema’s.

Praktische informatie: Elke dag open van 10 uur tot 18 uur

Volwassenen: € 12/pers
Groepen en senioren: € 10/pers
Kinderen (6 - 14 j): € 5/kind

contact@kasteelgrootbijgaarden.be

Link: https://www.floralia-brussels.be/floralia-brussels/

Locatie

Kasteel van Groot-Bijgaarden
Isidoor Van Beverenstraat 5
1702 Groot-Bijgaarden, Belgie
België

Alle evenementen