MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dag van de TuinBodem

17 september 2015 10:00 tot 17 september 2015 16:00  •  Bodemkundige Dienst van België, Willem de Croylaan 48, 3001 Heverlee

Type: Studievergaderingen

Naar aanleiding van de nieuwe publicatie "Bodemvruchtbaarheid in tuinen en openbaar groen in Vlaanderen, nodigen de Bodemkundige Dienst van België en het Kenniscentrum Tuin+ u uit op hun Dag van de TuinBodem die doorgaat op de Bodemkundige Dienst van België in Heverlee op donderdag 17 september vanaf 10u00.

Tijdens deze ‘Dag van de TuinBodem’ wordt dieper ingegaan op de rol van tuinbodems. Tuinen krijgen hierbij een ruime invulling en omvatten zowel privétuinen, semi-private en collectieve tuinen als openbaar groen.

Eerst komt het Vlaamse tuincomplex aan bod, gevolgd door een typering van semi-private en private tuinen in Vlaanderen. Van hieruit wordt dieper ingegaan op de toestand en evolutie van de bodemvruchtbaarheid en de link met ecologie. Inzichten rond bodemkwaliteit, zware metalen en goede bemestingspraktijken worden uitgebreid toegelicht.


Praktische info

De deelname aan deze studiedag bedraagt 30 euro. Broodjeslunch met groenten en fruit, en een exemplaar van de publicatie “Bodemvruchtbaarheid in tuinen en openbaar groen in Vlaanderen (2009-2015)” zijn inbegrepen. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande link waar u ook een gedetailleerd programma en een wegbeschrijving kan terugvinden.

 

Link: http://www.bdb.be/LinkClick.aspx?fileticket=0%2BiI0rDf0qk%3D&tabid=37&mid=485&language=nl-BE

Locatie


Bodemkundige Dienst van België, Willem de Croylaan 48, 3001 Heverlee

Alle evenementen