MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

EcoHuis Plant

17 oktober 2015 13:00 tot 17 oktober 2015 17:00  •  EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Type: Thema-dagen

Het najaar is een prima periode om te planten. Kom er alles over te weten tijdens EcoHuis Plant.

De tuin staat centraal tijdens dit evenement. Er zijn infosessies over keuzes voor uw tuin, er is een plantenverkoop, de zadenbib is open en onze tuinadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Van 13 tot 17 uur kan u doorlopend op het voorplein terecht voor een plantenverkoop, plantenadvies en compostadvies. Om 14 uur kan u kiezen tussen vier infosessies.

Om 14 uur kan u kiezen tussen vier infosessies:

De ideale boom voor mijn (kleine) stadstuin.
Hoe groot mag de ideale boom voor mijn stadstuin of voortuin zijn? Wat zijn geschikte soorten? Waar let ik op bij de aankoop en het planten? Neem een foto en de afmetingen van de tuin mee voor concreet advies. Denk ook aan de ligging van de tuin (noord of zuid).
Hoe leg ik een groene gevel aan?
De aanleg van een geveltuin was nog nooit zo gemakkelijk in Antwerpen. Leer vandaag hoe u aan de slag gaat, koop meteen toffe planten en potgrond. Morgen kan uw geveltuin er al staan.
Mijn ecologische stadstuin.
Hoe vorm ik mijn tuin om tot een ecologisch waardevolle tuin? Hoe maak ik van mijn tuin een paradijs voor vogels of vlinders? Welke planten kan ik in mijn tuin zetten? U krijgt inzicht in de grondbeginselen van een ecologische stadstuin en gaat naar huis met heel wat inspiratie naar inrichting en plantenkeuze voor uw tuin of buitenruimte.
Hoe composteren in een stadstuin?
Hoe geraakt u van al uw groenafval af en zorgt u tegelijkertijd voor gezonde planten? Door te composteren in uw tuin of zelfs op uw appartement. Weet u niet hoe u er best aan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem u best gebruikt? Tijdens deze praktische infosessie bekijken we de verschillende composteersystemen en gaan we aan de slag met het opstarten van een wormenbak, een compostvat en een composthoop.

Hebt u deze zomer zaad geoogst? Breng tijdens 'EcoHuis Plant' zaad uit uw tuin mee, doneer het aan de zadenbib en maak kans op een aankoopbon van een tuincentrum ter waarde van 25 euro.

Link: http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis/Ecohuis-Hoofdnavigatie/Bewoners/Activiteiten/Infosessie--workshops-Groen-in-de-stad/EcoHuis-Plant-%281710%29.html

Locatie


EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Alle evenementen