MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dierenhuisjes maken én plaatsen

31 januari 2016 09:30 tot 31 januari 2016 12:30  •  Provinciaal groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne (BE)

Zinvol meewerken aan openbare groene ruimte? In het Rivierenhof kun je aan de slag als occasioneel vrijwilliger voor een (halve) dag!

Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

Met liefde gemaakt
Een nest, een burcht of een korf. Elke diersoort verkiest een ander soort onderkomen. Samen bouwen we verschillende types dierenhuisjes en plaatsen deze ‘beestige onderkomens’ vervolgens op strategische plaatsen in het park. Help jij vogels, bijen, egels, vleermuizen, wezels … onder dak?
Je leert tijdens deze activiteit ook hoe je vogels in de winter correct kan voederen. Met zelfgemaakt vogelvoer richten we een voederplek in. 
Volwassenen en/of kinderen, we vliegen er samen in!

 

Praktische info

Wanneer:
zondag 31 januari 2016 van 9u30 tot 12u30.

Waar: 
Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne. 

Deelname:
Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht. 
Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.
 
Website:
www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

Social media:
www.facebook.com > Rivierenhof
Meer info:
Domeinwachters T 03 360 52 18

Link: http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof.html

Locatie


Provinciaal groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne (BE)

Alle evenementen