MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

opening zadenbib EcoHuis

27 februari 2016 12:00 tot 27 februari 2016 17:00  •  EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Type: Cursus

Het EcoHuis zet de deur van de zadenbib terug open en organiseert een aantal workshops om u in het nieuwe seizoen op weg te helpen. U kan er zaden ruilen in de zadenbib en onze adviseurs staan klaar om op uw vragen te antwoorden.

Programma
Workshops

13 - 15 uur: Potverse groenten uit uw eigen mini-moestuin
Hebt u zin om zelf uw groenten te kweken maar hebt u weinig plaats en weet u niet hoe er aan te beginnen? Dan is deze workshop een goede eerste stap. Marijke (Velt) leert u de basisprincipes van het moestuinieren in potten en brengt deze ook in de praktijk. Aan het einde van de workshop zaait u uw eerste plantje in een potje dat u mee naar huis kan nemen. 
 
13 - 15 uur: Permacultuur in een stadstuin
Hoort u ook af en toe het woord permacultuur vallen en wilt u er graag wat meer over weten? Kom dan naar deze workshop. Buiten een inleiding in permacultuur (staat voor Permanente argricultuur) en verschillende natuurlijke principes die hierin belangrijk zijn, worden er ook heel wat voorbeelden en inspiratie gegeven waarmee u zelf aan de slag kan in uw stadstuin of op uw balkon of terras.

15.30 - 16.30 uur: Kweek zelf uw zaden
In deze korte infosessie overlopen we een aantal basisbegrippen die u vaak tegenkomt wanneer u zelf zaden kweekt, zoals kruisbestuiving, hybride, biologisch zaad, GGO's... Ook de praktische kant van het zaden kweken komt aan bod: van wanneer oogst u best uw zaden tot hoe u ze moet bewaren. 

15.30 - 16.30 uur: Kippen houden in een stadstuin
Kippen zijn prettig gezelschap in uw tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van uw organisch afval. Voor u bezwijkt voor de verleiding moet u beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Is uw stadstuin niet te klein voor kippen? Wat moeten ze eten? Worden kippen wel eens ziek? Welke kippen kiezen en waar kan u ze kopen? Een workshop van Vlaco om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

 
Doorlopend van 12 tot 17 uur

Opening zadenbib: leen zaden en krijg uitleg van de vrijwilligers van de zadenbib
Koop een startdoos moestuinieren: laatste stuks!
Info en advies van de compostmeesters
A-kaartactie: in ruil voor één A-kaartbon ontvangt u een zakje bio rucolazaad

 
Praktisch

zaterdag 27 februari van 12 tot 17 uur
gratis
voor de workshops vooraf inschrijven via ecohuis@stad.antwerpen.be of tel. 03 217 08 11
waar: EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Link: http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis/Ecohuis-Hoofdnavigatie/Bewoners/Activiteiten/Infosessie--workshops-Groen-in-de-stad/Heropening-zadenbibs-%28272%29/Zaden-in-het-EcoHuis.html

Locatie


EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Alle evenementen