MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Floraliën

22 april 2016 08:00 tot 01 mei 2016 22:00  •  Kunstenkwartier Gent

Type: Beurs

GENT, 10 DAGEN LANG IN BLOEI
Bloemen en planten in dialoog met unieke stadslocaties

Floraliën Gent 2016: Een dynamisch en interactief spektakel voor jong en oud, met boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwste trends. Ontdek de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars op 4 locaties in Gent: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark.

Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie. Bereid je voor op een dynamisch en interactief stadsfestival voor klein en groot. Kom, kijk, beleef en doe mee aan de verschillende activiteiten en mis dit floraal paradijs van geuren en kleuren niet!

IN DE KIJKER OP FLORALIËN GENT 2016

BLOEMEN & PLANTEN
Bloemen en planten veroveren de harten van iedereen. Ze spelen de hoofdrol. Verwacht je aan een nieuw en verrassend parcours.

FLORALE CREATIES
De grootste bloemenkunstenaars uit de 4 windstreken nemen een belangrijke plaats in op alle sites. Bewonder het werk van topfloristen en grootmeesters floristiek in confrontatie met de historische locaties en kunst.

INSPIRATIETUINEN
Tuinieren is populair. In de stad of op het platteland, horizontaal of verticaal, alleen of samen. Laat je inspireren om zelf groene vingers te kweken en breng groen in de stad, straat of bij je thuis.

KUNSTINSTALLATIES
Voor haar 35ste editie plaatst de Floraliën ook kunst op het programma. Binnen- en buitenlandse kunstenaars brengen florale installaties van topniveau op spectaculaire locaties.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer? Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00)

Waar? De Gentse Floraliën vinden plaats in het kunstenkwartier van Gent. Het parcours is 5 km lang. Op het traject is er tijd voor een hapje en een drankje.

Entree: 

  • Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): € 35
  • Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): € 32

De reductietarieven voor bepaalde doelgroepen via de website. Bestel nu al je tickets via de website of telefonisch op het nummer +32 (0)70 345 999 (€ 0.30/min.; elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9u00 tot 12u30 en van13u30 tot 18u00)

Floraliën Gent 2016 gaat cashless. Dat betekent dat je geen drank- en eetbonnetjes koopt op het festival, maar betaalt met je polsbandje. Je staat minder lang in de rij, hoeft geen volle zakken met munten mee te dragen en na het event kun je gewoon je resterende tegoed op je rekening teruggestort krijgen.

Link: www.floralien.be

Locatie


Kunstenkwartier Gent

Alle evenementen