MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ecotuindagen

04 juni 2016 13:00 tot 05 juni 2016 18:00  •  Hoebenschot plant en tuin, Lisseweg 18, 2460 Lichtaart

Type: Open-Tuin-Dagen

Regen of geen regen: tijdens de Velt-ecotuindagen zie je alleen maar blije gezichten. Twee dagen lang ontdek je de geheimen van fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen,… En allemaal onbespoten! De Velt-ecotuindagen is niet alleen genieten, maar ook een moment om inspiratie op te doen om zelf op een gezonde en ecologische manier te (gaan) tuinieren.

Op zaterdag 4 juni  en zondag 5 juni kan je onze tuin bezoeken van 13u. tot 18u.

Oude en vergeten fruitsoorten, biodiversiteit en ecologie zijn de essentie onze boomkwekerij en tuinbedrijf Hoebenschot Tuin & Plant.

Met deze kernthema’s als uitgangspunt creëerde Geert (Tuinarchitect) een mooie hedendaagse tuin, passend bij het moderne gebouw gelegen in een groene, landelijke omgeving. Een speels lijnenspel van diverse hagen verdeelt de grote tuin in tuinkamers waarbij iedere ruimte een eigen bestemming en beleving heeft. De strakke, natuurlijke zwemvijver met zonneweide, een fruitkooi met vele smakelijke bessen, een vuurplaats, een boomgaard met oude en vergeten fruitsoorten,.. tot zelfs de parking toe, lopen vloeiend in elkaar over, telkens omzoomt met bij-vriendelijke planten. Zichtassen zorgen dan weer op hun beurt voor de binding met het omliggende landschap.

Extra: Op zaterdag kan je deelnemen aan een wandelvoordracht over het herkennen van nuttige en schadelijke insecten. Deze voordracht wordt gegeven door plantendokter Laurent Bernaerts, gewezen onderzoeker op het PCS (Proefcentrum voor sierteelt).

Vooraf inschrijven voor de wandelvoordracht is verplicht. Stuur je contactgegevens + het aantal deelnemers door naar info@hoebenschot.be of bel 014 46 08 00.

http://www.velt.be/ecotuindagen/hoebenschot

Link: www.hoebenschot.be

Locatie


Hoebenschot plant en tuin, Lisseweg 18, 2460 Lichtaart

Alle evenementen