MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Floralia Brussels

07 april 2017 10:00 tot 01 mei 2017 18:00  •  Isidoor van Beverenstraat 5 1702 Dilbeek BE

Type: Thema-dagen

Van vrijdag 7 april tot en met zondag 7 mei opent het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden (vlakbij Brussel) opnieuw zijn deuren voor iedereen die een bezoekje wilt brengen aan de 14de editie van Floralia Brussels.

Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de medewerkers van het kasteel meer dan één miljoen bloembollen geplant. Bezoekers kunnen genieten van 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en andere variëteiten. Tapijten van wilde bloemen onder de eeuwenoude bomen, originele bloemperken, het hart van rode tulpen, het labyrint in alle kleuren van de regenboog en een bloemenpauw van 6 meter breed weten de bezoekers elk jaar te imponeren. In de serre van 1.000 m² zijn er een honderdtal bloemstukken en creaties van sierplanten te ontdekken. 

Vlam en de werkgroep Gentse Azalea zullen dit jaar ons mee ondersteunen door een mooie creatie te presenteren in de serre, waar zich een mooie indoor tentoonstelling bevindt. Uitzonderlijke ontwerpen van Tania Huyghe vindt u in de toren op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Ook een verticale tuinontwerp van Muurtuin zal dit jaar ook in de serre te ontdekken zijn.

De romantische brug met de waterval waar het grote hart zich bevindt krijgt een nieuw decor van Hosta’s door Plantenkwekerij Govaerts.

Animatie

Op Paaszondag 16 april en Paasmaandag 17 april komen een veertig tal gekostumeerde Venetianen elke bezoeker verrassen met hun nieuwste en indrukwekkende kostuums. De Donjon, gedateerd van de XIVe eeuw, is terug bereikbaar tot het terras waar men een prachtig uitzicht heeft van Brussel en het Atomium.

Het park is 4 weken elke dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Link: http://www.floralia-brussels.be/floralia-brussels/

Locatie

Kasteel van Groot-bijgaarden
Isidoor van Beverenstraat 5
1702 Dilbeek
België

Alle evenementen