MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open tuin met extra wandelvoordracht: nuttige en schadelijke insecten herkennen in jouw tuin

03 juni 2017 13:30 tot 04 juni 2017 18:00  •  Hoebenschot, Lisseweg 18, 2460 Lichtaart

Type: Open-Tuin-Dagen

Tijdens de Velt Ecotuindagen, op zaterdag 3 juni, geeft plantendokter Laurent Bernaerts een wandelvoordracht bij Hoebenschot Plant en Tuin. Hij toont je hoe je nuttige en schadelijke insecten en gebreksverschijnselen (door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen) in je tuin kan herkennen, voorkomen en bestrijden.

Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, promoot al meer dan 40 jaar gezond leven op het ritme van de seizoenen, met respect voor de natuur. Een filosofie waar Hoebenschot Plant en Tuin voor 100% achter  staat. Met veel plezier nemen we deel aan de Velt Ecotuindagen. Zaterdag 3 en zondag 4 juni kan je van 13 tot 18 u. onze tuin gratis bezoeken.

Wandelvoordracht nuttige en schadelijke insecten

Zaterdag 3 juni organiseren we als extraatje in de namiddag een wandelvoordracht. Laurent Bernaerts is gewezen onderzoeker bij het PCS, het ProefCentrum voor Sierteelt. Jarenlang onderzocht hij alle organismen die voorkomen in een tuin en de ideale aanpak bij mogelijke aantastingen.

Gewapend met loep en microscoop trekken we de tuin van Hoebenschot Plant en Tuin in. Onderweg proberen we nuttige en schadelijke insecten te onderscheiden en een mogelijk schadebeeld te bepalen. Laurent Bernaerts geeft praktische tips & tricks  mee om nuttige organismen aan te trekken om op een eenvoudige manier een gezonde tuin te bekomen.

Mis deze voordracht niet

Locatie: Hoebenschot Plant en Tuin, Lisseweg 18 in Lichtaart
Deelnameprijs: € 10 p.p. ter plaatse cash te betalen

Een heerlijk drankje staat voor je klaar.

Schrijf nu in voor de wandelvoordracht of contacteer ons op +32 14 46 08 00.

Link: http://www.hoebenschot.be/plant/ziekten-en-plagen-herkennen-in-jouw-tuin/#formulier

Locatie


Hoebenschot, Lisseweg 18, 2460 Lichtaart

Alle evenementen