MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nationale plantenbeurs Hombeek

29 april 2018 10:00 tot 30 april 2018 00:05  •  Hombekerkouter 18 2811 Hombeek BE

Type: Beurs

De nationale plantenbeurs van Hombeek is een van de grootste plantenbeurzen van ons land met ongeveer 200  standhouders. Het is veruit het gezelligste tuinevenement voor jong en oud. Gratis pendeldienst en gemakkelijke bereikbaarheid.

Wat ooit begon als een initiatief van de plaatselijke Sint-Maartenschool, is uitgegroeid tot de grootste plantenbeurs van ons land. 28 Jaar geleden werd de omsloten kloostermuur afgebroken en de achterliggende tuin door ouders, leerkrachten en leerlingen omgetoverd tot een gezellig miniparkje.  De overschot van het plantgoed werd verkocht aan ouders en sympathisanten.  Het idee om een plantenbeurs te organiseren was geboren! 

En nu….zondag 29 april van 10 tot 17 uur vindt de 28e editie plaats en wordt de dorpskern van Hombeek bij Mechelen weer omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor éénieder met groene vingers.

Tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland bieden een enorme diversiteit aan planten aan en staan garant voor een ganse dag tuinplezier.  Op deze gerenommeerde beurs worden jaarlijks tientallen nieuwigheden aan het grote publiek voorgesteld door kwekers en liefhebbers. Wat je niet vindt in een tuincentrum, vind je hier wel. Bovendien maken de democratische prijzen deze beurs extra aantrekkelijk.  De inkom bedraagt slechts € 3 en parkeren is gratis.  Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen. Omwille van het enorme aanbod zijn ook de prijzen van de aangeboden planten uitzonderlijk laag.  Uitkijken en vergelijken blijft natuurlijk ook hier de boodschap.

Op deze gemoedelijke tuinbeurs die het voorjaarsgevoel nog versterkt, wordt ook uitvoerig aan de innerlijke mens gedacht.  In de tenten en op de gezellige buitenterrasjes kan je genieten van een overheerlijke kop koffie, een wijntje of een streekeigen Duvel om je te wapenen tegen al dat tuingeweld.  Het zakdoekgrote Hombeek maakt zich nu reeds klaar om de duizenden enthousiaste tuinliefhebbers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wegbeschrijving : E19 : afrit Mechelen – Zuid (technopolis).  GPS: Kruisbaan, 2800 Mechelen.  Om parkeerproblemen te vermijden, worden de fabrieksparkings van Mechelen-Zuid opengesteld (met dank aan: P&G, Dupont, Huyghebaert, KBC en ODTH). Er is een gratis pendeldienst voorzien die voortdurend bezoekers van en naar de parkings brengt.

Link: http://www.groenbeurs.be

Locatie

Dorpskern Hombeek
Hombekerkouter 18
2811 Hombeek
België

Alle evenementen