MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Derde editie Pluktuin in Antwerpen

18 januari 2020 13:00 tot 18 januari 2020 16:00  •  Koningin Astridplein 2018 Antwerpen BE

Type: Thema-dagen

Op zaterdag 18 januari 2020 brengt VLAM de lente dichterbij met een tulpenplukactie. Van 13 tot 16u30 mag iedereen gratis een bosje Vlaamse tulpen komen plukken in de Pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Suske en Wiske krijgen een boeketje tulpen voor hun 75ste verjaardag.

Derde editie Pluktuin in Antwerpen
Al voor de derde keer zal VLAM van een grote zone vlak voor het Centraal Station in Antwerpen een tulpenveld maken met 100.000 tulpen in verschillende kleuren. Het publiek mag er tussen 13 en 16u30 gratis een bosje komen plukken. 

Suske en Wiske eregasten
VLAM richt de Pluktuin samen in met de Vlaamse siertelers. De tulpen zijn alle afkomstig van het Vlaams tulpenbedrijf Tuliflor uit Wervik, geleid door Christoph Pieters.

De Pluktuin wordt opgebouwd vanaf 7 uur en vanaf 13 uur is hij geopend voor het publiek. Eregasten op de opening zijn Suske en Wiske en Leen Vandersteen. De striphelden vieren in 2020 hun 75ste verjaardag. “We zetten ze graag in de bloemetjes”, aldus Liliane Driesen. ”De Pluktuin staat in het thema ‘World of Colors’ en dat sluit perfect aan bij het kleurrijke universum van Suske en Wiske. Vandaar dat we ze hier heel graag verwelkomen als eregasten.”

Standaard Uitgeverij verspreidt een kleurenplaat ter gelegenheid van de tulpenplukactie. De eerste 100 kinderen die de plaat ingekleurd afgeven aan de Pluktuin ontvangen een strip van Suske en Wiske.
 

Locatie

Zone Centraal Station
Koningin Astridplein
2018 Antwerpen
België

Alle evenementen