MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

A.Vogel : De Gezondste Fair van Nederland

09 juli 2011 10:00 tot 09 juli 2011 16:00  •  ’t Harde

Type: Thema-dagen

Een gezond en gezellig dagje uit voor het hele gezin
Meer dan 45 kramen, demonstraties van oude ambachten, live muziek, rondleidingen door de A.Vogeltuinen, een workshop kruidenazijn maken en kinderboekenschrijvers die voordragen uit eigen werk.
 

Een gezond en gezellig dagje uit voor het hele gezin

Meer dan 45 kramen, demonstraties van oude ambachten, live muziek, rondleidingen door de A.Vogeltuinen, een workshop kruidenazijn maken en kinderboekenschrijvers die voordragen uit eigen werk.

Dit zijn enkele ingrediënten van de Gezondste Fair van Nederland die ervoor zorgen dat dit misschien ook wel de Leukste Fair van Nederland is…

Pure producten
Op zaterdag 9 juli 2011, tussen 10.00 en 16.00 uur, staan de A.Vogeltuinen en het terrein van Zorgboerderij Westbroek (naast de tuinen) volledig in het teken van gezelligheid, activiteit en gezondheid. Het is alweer de derde editie van de Gezondste Fair van Nederland, een gezellige markt waarbij pure producten en het landleven centraal staan.

Kramen en demonstraties
Op de Gezondste Fair van Nederland staan kramen met onder andere pure producten (EKO), gezonde lekkernijen en oude ambachten. Er zijn kramen van onder andere Kaasboerderij van Zeeburg, biologisch vleesveebedrijf Ko-Kalf, Wijngoed Morren en Drogisterijketen De Tuinen. Bakkerij Schuld presenteert zijn speciale A.Vogeltuinenbrood en Forellenkwekerij ’t Smallert laat u smullen van forel die ter plekke wordt gerookt. Op het terrein van de zorgboerderij zijn diverse demonstraties zoals figuurzagen met een kettingzaag, honing slingeren, trainingen met honden (tussen 11.00 en 12.00 uur) en schaapscheren.

Muziek
Gedurende de hele dag is er live muziek op het terrein van de zorgboerderij. ’s Ochtends (van 10.45 tot 11.45 uur) zorgt Muziekvereniging TOG uit ’t Harde voor een vrolijke noot en ‘s middags zijn er optredens van de Meulezangers uit Oostendorp (van 13.00 tot 13.45 uur), de Muldersingers uit Wezep (van 14.00 tot 14.45 uur) en het Shantykoor De Keltische Keilers uit Nunspeet (van 15.00 tot 15.45 uur). Verder is de Lokale Omroep Elburg aanwezig om de pauzes tussen de optredens muzikaal op te vullen en om live verslag te doen op LOE Radio.

Activiteiten in de A.Vogel tuinen
Een enthousiaste gids verzorgt rondleidingen door de A.Vogeltuinen die nu prachtig in bloei staan (om 10.30, 11.30, 13.00, 14.00 en 15.00 uur). Maar u kunt de tuinen ook per huifkar bewonderen. Bovendien kunt u deelnemen aan een workshop kruidenazijn maken. Op die manier neemt u een smakelijk stukje tuinen mee naar huis.

Activiteiten voor kinderen
Kinderen hoeven zich deze dag geen moment te vervelen. Ze kunnen koe melken, grabbelen, springen op een springkussen, zich laten schminken, pony rijden en nog veel meer. Erg leuk zijn de voorleesmomenten van kinderboekenschrijvers.

  • Ruth Frederiks, schrijfster van ‘Het spannendste boek van de Veluwe’ leest voor om 11.45, 13.25 en 15.05 uur.
  • Liesbeth Morren, schrijfster van 'Rinder en Joris maken plannen' leest voor om 10.55, 12.35 en 14.15 uur.
  • Maarten Kroon, schrijver van 'De Toverlantaarn' leest voor om 11.20, 13.00 en 14.40 uur.
  • Tess von Oerthel, schrijfster van 'Prutzel' leest voor om 10.30, 12.10 en 13.50 uur.

Er is eigenlijk te veel om op te noemen. U moet het gewoon ervaren!

U bent van harte welkom op Landgoed Zwaluwenburg, tussen ’t Harde en Elburg (adres: Eperweg 3-5, ’t Harde). De toegang voor de fair is gratis! Parkeren kost € 2,-.

Meer over de A.Vogel Tuinen en een routebeschrijving
http://www.avogel.nl/tuinen/kwekerij.php
 

Link: http://www.avogel.nl/tuinen/kwekerij.php

Locatie


’t Harde

Alle evenementen