MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Plantendagen in de tuin van Maurice Vergote

10 september 2011 10:00 tot 11 september 2011 18:00  •  Wilgenbroekstraat 64B, Oostkamp, Belgie

Type: Open-Tuin-Dagen

De Plantendagen in de tuin van Maurice Vergote : het mekka van de plantenliefhebbers. 10 en 11 september 2011

Lang voor de rage van opentuinen en vasteplanten Vlaanderen veroverde was Maurice Vergote reeds begeesterd door de wondere wereld der planten. Hij was een van de pioniers die door zijn ervaring en vele reizen naar Engeland reeds in de jaren zeventig dé aanzet gaf tot de huidige tuinenrage in onze contreien.

Zijn passie en expressie , jarenlange ervaring als plantenkweker stonden er dan ook garant voor dat zijn nieuw tuinproject van 2,5 ha, naast de kwekerij waar hij voor zijn pensioen vele mooie jaren beleefde, voor vele plantenliefhebbers een onuitputbare bron van inspiratie zou vormen.

Op respectabele leeftijd in enkele jaren tijd een koeienweide tot mekka van de plantenliefhebbers uitbouwen, het is niet velen gegeven. Tot op vandaag bouwt Maurice met onuitputbare energie verder aan zijn plantenparadijs. Daarnaast legt hij zich toe op zijn nieuwe passie de Agapanthus ( Kaapse Lelie), hij verzamelde ondertussen een collectie met meer dan honderd variëteiten Èn hoe kan het ook anders ...bracht ondertussen ook een nieuwe variëteit op de markt : De Agapanthus ‘Maurice’ !

Als een plantenman van deze allure je uitnodigt om in zijn tuin een ‘plantenevenement’ te organiseren en de bezoekers dit schitterend kader als extra te mogen aanbieden, dan kan je niet weigeren. Wij zijn Maurice dan ook van harte dankbaar voor de geboden opportuniteit.

Wij hopen dat de vele honderden meters vaste plantenborders, rozen en sier heesters in deze tuin van Eden ook u zullen inspireren om verder aan de eigen tuin te bouwen en botanische juweeltjes bij de gast-exposantkwekers aan te schaffen.

Link: http://www.plantendagenmauricevergote.be

Locatie


Wilgenbroekstraat 64B, Oostkamp, Belgie

Alle evenementen