MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hamamelisfeesten 2012

16 januari 2012 10:00 tot 26 februari 2012 17:00  •  Arboretum Kalmthout vzw, Heuvel 2, 2920 Kalmthout, België

Type: Thema-dagen

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de vele winterbloeiende planten. 

De toverhazelaars¸ Hamamelis is de wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Naast deze Hamamelis groeien er in Arboretum Kalmthout vele andere winterbloeiende bomen en struiken. Doorheen de arboretumtuin is een speciale wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.


Iedere zondag zijn er ieder uur Nederlandstalige wandelingen met gids: de eerste om 11 uur, de laatste om 16 uur. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten.
Van maandag tot zaterdag kun je een rondleiding reserveren voor je familie, vrienden of vereniging. Op zondag is het helaas niet mogelijk een aparte rondleiding te reserveren.

Alle informatie over toverhazelaars vind je op onze website www.hamamelis.be.

Link: http://www.hamamelis.be

Locatie


Arboretum Kalmthout vzw, Heuvel 2, 2920 Kalmthout, België

Alle evenementen