MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Anjer in beeld

5729 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Jonge bloemisten hebben ‘m ontdekt als hip en passend bij deze tijd. Anderen hebben ‘m herontdekt. Eigenlijk heel logisch, want de anjer (Dianthus) heeft alles wat een bloem aantrekkelijk maakt

Ontdek de nieuwe anjer

Verrassend, fris, romantisch of klassiek? De anjer heeft het allemaal in zich. Het draait natuurlijk om de presentatie. Welke ambiance het beste bij de anjer past is aan u. Vast staat dat de anjer bezig is met een revival. U kunt daarvan profiteren. 

Assortiment

De anjer kent een breed assortiment. Allereerst is de anjer onder te verdelen in de standaard- en de trosanjers. De standaardanjer heeft een lange zware steel, waar de hoofdknop op blijft staan en de zijknoppen worden weggeplozen. Bij de trosanjer wordt de hoofdknop verwijderd en blijven de zijknoppen staan. De standaard- en trosanjers zijn verkrijgbaar in vele verschillende variëteiten: de bloemvorm is rond, gekarteld, groot en klein.

Kleuren

De anjer is in vele nieuwe kleuren verkrijgbaar! De anjer kleurt vrolijk mee met het modebeeld, want er zijn genoeg kleuren leverbaar, zoals groen, oranje, cerise. Aan het brede kleurenpallet zijn zelfs nieuwe twee- en zelfs driekleurige anjers toegevoegd.

Verzorging

De verzorging thuis bij de consument is uiterst simpel. Stelen schuin afsnijden en in schoon water zetten, dat is alles. Snijbloemenvoedsel is niet nodig. Evenmin als een schepje suiker of 7-up want alle anjers van Nederlandse bodem zijn voorbehandeld.

Verkrijgbaarheid

Anjers zijn jaarrond verkrijgbaar. Import en teelt onder kunstlicht zorgen voor aanvoer in de winter als in ons land de zon zich maar mondjesmaat vertoont. Het seizoen van Nederlandse anjers loopt vanaf april tot november.

Houdbaarheid

Standaardanjers zijn ongeveer 10 dagen houdbaar. Trosanjers zijn twee tot drie weken houdbaar. 

Bron : BBH

 

Veelgestelde vragen over de anjer:

 • Hoe krijgt u telkens weer andere kleuren en soorten anjers in uw winkel? Antwoord: maak gebruik van het enorme aanbod op de veiling en/of bij de groothandel. Zeker nu de anjer ook weer (her)ontdekt is door de consument, zal die telkens opnieuw verrast moeten worden.
 • Kunnen anjers in combinatie worden gebruikt met andere bloemen? Antwoord: Jazeker, de anjer is een sterke bloem en daardoor bijzonder geschikt om te mengen met andere bloemen en groen. De vele kleuren en formaten maken dat de anjer in bijna elk boeket en arrangement is te gebruiken.
 • Klopt het dat anjer met een schepje suiker of met een scheutje 7-up langer houdbaar is? Antwoord: Dit is een heel oud gebruik, maar inmiddels achterhaald. Doordat telers de anjer voorbehandelen heeft de bloem niets extra’s nodig. Ook geen snijbloemenvoeding.
 • Is een anjer te drogen? Antwoord: Nee, de anjer kan niet worden gedroogd omdat de anjer niet indroogt zoals de roos dit doet, maar na 3-4 weken gaat ‘smetten’.
 • Kun je de anjer in het water leggen? Antwoord: Ja, de anjer blijft goed in water en gaat niet rotten. De bloem is daarom uitermate geschikt om een schaal met drijfbloemen te decoreren.
 • Kan de anjer in steekschuim gestoken worden? Antwoord: Ja, de anjer kan goed worden verwerkt in steekschuim.
 • Wanneer is de anjer te koop? Antwoord: In principe is de anjer het hele jaar door te koop. Maar de anjer is een echte zomerbloeier en daarom volop verkrijgbaar in de periode april - november. Er zijn intussen ook telers die de anjers in de kas belichten en ook 's winters een zomerbloeier kunnen aanbieden.
 • Hoe lang kan de anjer zonder water? Antwoord: Deze bloem droogt niet snel uit. Hij kan makkelijk een halve dag zonder water (vooropgesteld dat de bloem niet in de volle zon ligt). Consumenten die nog meer boodschappen moeten doen of treinreizigers die lang onderweg zijn hebben aan de anjer een prima keus.
 • Kan de anjer tegen kou? Antwoord: De anjer is een solide bloem en kan best een stootje hebben. Tegen wat kou is de bloem bestand. Vorst is een ander verhaal. Bij temperaturen onder nul moet de anjer bij het transport over straat wel even goed beschermd worden.
 • Wat is de ideale kamertemperatuur voor de anjer? Antwoord: De anjer voelt zich het beste bij 20 ?C.
 • Hoe vaak moet het water in de vaas worden verschoond? Antwoord: Om de 5 dagen verversen verlengt de levensduur van de bloem (tot wel 2 of 3 weken).

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen