MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand augustus : Phlebodium

326 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Ze is wildkrullend en nonchalant. Ze is altijd in conditie en barst van de energie: Phlebodium.

Deze verleidelijke woonplant wordt voor augustus getipt om in huis te halen. Phlebodium behoort tot de sterkste varens.  Ze is prachtig en decoratief.

Perfect Body

Iedere Phlebodium is een highlight voor je interieur. Ze heeft een krachtige uitstraling met een ongekend uithoudingsvermogen. En naast deze fysieke kenmerken ademt ze het bijzondere gevoel dat alleen varens kunnen overbrengen. Mysterieus, basic, ingetogen, een oergevoel.

 

Een echte lady

Phlebodium aureum heeft een geheel eigen look. Haar aparte, blauwgroene bladerenkleur trekt meteen de aandacht. En als je goed kijkt, zie je ook een hele geheimzinnige, stoere matte finish over de blaadjes liggen. En om het nog specialer te maken, biedt de Phlebodium nog meer aantrekkingskracht… 

 

Gekke krullenbol

Deze oogstrelende beauty - die het ook heel goed in de badkamer doet! - verrast en overweldigt je met ongekende bladvariatie. Ze heeft uiteenlopende bladvormen: van volmaakt ronde eikenblaadjesvorm tot spectaculaire, weelderige en jaloersmakende krullen.

 

Miss Jungle

De Phlebodium combineert trots haar roots met haar looks. Ze was ooit een pionier in het oerwoud en kan heel goed tegen een stootje. Phlebodium doet het uitstekend op iets verscholen plekjes en zorgt zo voor effect op (half)schaduwrijke plekjes in huis. Het is prachtig om met deze oervorm uit te pakken. Speels en stylish in bijvoorbeeld de hal, slaapkamer of badkamer; maak het spannend in je leven!

Het beste is het om Phlebodium water te geven zodra de potkluit wat droog aanvoelt, maar laat haar niet te lang op een scheutje wachten. Geef regelmatig wat kamerplantenvoeding en geniet iedere dag van je Phlebodium. Ze groeit vanzelf uit tot een groots en krachtig exemplaar. Phlebodium, het groene stijlicoon!

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen