MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand Augustus: Cordyline

1012 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Maandag 1 Augustus 2016 Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd; "Cordyline" mag zich in augustus woonplant van de maand noemen.

 

In de zomer speelt het leven zich voornamelijk buiten af. Een romantische blokhut, midden in de natuur, symbool van het pure buitenleven. Binnen mag het natuurlijk ook niet aan ‘groen’ ontbreken. De Woonplant van de Maand augustus is de Cordyline, want die past perfect in de zomerse ‘cottage-stijl’. Zet de plant bijvoorbeeld eens in de slaapkamer want dat is de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen, àls we binnen zijn.   

Buiten

De Cordyline komt oorspronkelijk uit de (sub)tropen waar ze wel tien tot vijftien meter hoog worden. Bij ons zijn ze populair als kamerplant, maar gedurende de zomer kan de Cordyline ook op terras, balkon en als accent in de border worden gebruikt. Ze zijn echter niet winterhard. Naast de Cordyline met rode bladen, zijn er met helemaal groen, groengeel, groenroze en karmijnrood gestreepte bladen. Buiten kan de plant in een warme zomer tot bloei komen. Pluimen tot wel dertig centimeter zijn bezet met kleine witte of mauvekleurige bloemen.    

Groene energie

Elk seizoen heeft zijn eigen romantiek. Die van de zomer wordt gekenmerkt door de geur van ‘buiten’, het gevoel van vrijheid en lange zomeravonden. Het lijkt alsof we nooit moe worden. De natuur geeft ons ‘groene energie’ zodat het lijkt alsof we altijd door kunnen gaan. In deze maanden realiseren we ons dat de natuur een onmisbare factor in ons leven is. Geluk-kig kunnen we de natuur ook gewoon binnen halen, met kamerplanten zoals de Cordyline.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen