MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Berkensap tegen stramme spieren en gewrichten

27676 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Maandag 18 Februari 2019 Volg Eddy G.

Wie heeft er niet eens last van stramme spieren en gewrichten? Je hoeft er geen halve marathon voor te lopen en er niet altijd te zwaar aan tillen. Vaak is oververzuring de oorzaak en hieraan kan je wat doen door een dieetomschakeling. Maar je kan ook gebruik maken van de natuurlijke detoxifiërende kracht van berkensap. Dat helpt ook bij waterophoping in de weefsels. Berkensap heeft bovendien een verjongende kracht en geeft levenslust.

Berkensap wordt in de lente opgevangen, het is rijk aan mineralen en heeft de eigenschap het lichaam te zuiveren van de opgestapelde afvalstoffen en toxines. Ideaal dus voor een zuiveringskuur in het voorjaar.

Een kuur met berkensap is vooral interessant voor 50-plussers. Berkensap kun je gemakkelijk zelf opvangen door in het voorjaar, als de sapstroom in de bomen op gang komt, een tak te breken en daaraan een plastic fles te hangen. Verzwaar de fles eventueel zodat de tak voldoende gebogen is. Berkensap is uitstekend voor lever en nieren en geeft je weer jeugdige levenskracht.

 

10 reacties

 • Monique V. Monique V. hoeveel mag je er dagelijks van drinken,,
  Vrijdag 17 Februari 2017 om 12:20
 • Els L. Els L. Lijkt mij onzin
  Vrijdag 17 Februari 2017 om 13:26
 • Ank V. Ank V. In Scandinavië een heel bekende therapie!
  Vrijdag 17 Februari 2017 om 18:54
 • An M. An M. Dit is heel lekker en zeer gezond. je maakt een gaatje in de stam, steek daar een rietje is en laat het sap druppelen in een fles of bokaal. Best bokaal of fles een beetje afsluiten zodat er geen vuiligheid in kan waaien.
  Zaterdag 18 Februari 2017 om 19:12
 • Fret D. Fret D. hoi Jos brouwer als je in een volwassen boom een tak afknipt die in een flessen hals past over leeft de boom dat makkelijk zonder noemens waardige problemen en je kunt er ook je haar mee wassen en als je dat gebruikt in plaats van shampoo (chemische industrie) denk ik dat de boom je het met plezier geeft.
  Dinsdag 27 Maart 2018 om 18:24
 • Ellen B. Ellen B. Kan dit alleen in de lente? Of mag het ook nog in de zomer?
  Zondag 8 Juli 2018 om 14:52
 • Venera v. Venera v. toen ik jaar of 6 was had ik blindedarmontsteking en werd geopereerd. Toen dronk ik veel berkensap, licht zoetig en erg lekker vond ik het toen. Ik wil graag het weer proeven en ik ben benieuwd of ik het nog steeds lekker zal vinden :)
  Zondag 10 Maart 2019 om 19:44
 • Anthony D. Anthony D. Eerste 2 weken van maart in principe beste periode, zolang sap helder is
  Indien wit is het te laat
  Vrijdag 21 Februari 2020 om 19:56
 • Patrick v. Patrick v. Goed voor de nieren? Hoe dan? Aspirine wordt van de berkenbast gemaakt en kan funest zijn voor de nieren. Ik denk dat dit een onzinnig onnozel artikel is.
  Zaterdag 22 Februari 2020 om 22:13
 • Antoon S. Antoon S. Aspirine is Acetylsalicylzuur en komt van de salix en dat is de wilg.
  Dinsdag 25 Februari 2020 om 22:24

Log in om een reactie te plaatsen