MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Calathea rufibarba

14621 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

calathea_rufibarba_1.jpg

Naam: Calathea rufibarba

Familie: Marantaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Helder indirect of gefilterd zonlicht. De plant gedijt niet goed in de volle zon, maar moet wel op een lichte en warme plek staan. De ideale temperatuur is 20 graden Celsius. Vermijd temperaturen onder 12°C, sterke temperatuurschommelingen en tocht. Als de plant op een donkere plek staat, verliest hij wat van zijn bladtekening.

Water: Geef de plant niet te veel water en laat na iedere keer de potkluit goed uitlekken. Er mag geen water in de overpot blijven staan, maar de potkluit mag ook niet uitdrogen. Zorg voor een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid: regelmatig benevelen. Gebruik zacht, kalkarm water op kamertemperatuur.

Algemeen

Deze Calathea moet het vooral hebben van zijn specifieke bladvorm: lange, lancetvormige olijfgroene bladeren met een golvende rand. Mooi om als solitair toe te passen in een aangepaste pot.

Goed om weten: De naam Calathea werd in 1818 door G.T.W. Meyer aan de plant gegeven en stamt af van het Griekse woord Kalathos, wat mand of korf betekent. Dit is mogelijk bedacht vanwege het feit dat de indianen de lange bladeren gebruikten om er manden van te maken. Anderen denken dat de naam bedacht is omdat bij enkele soorten de bloemen uit een mandvormige bloeiaar steken

calathea_rufibarbe_1.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen